Ministerul Afacerilor Externe a anunțat astăzi că autotritățile au identificat alte două persoane de cetățenie română care și-au pierdut viața în urma unei explozii la uzina chimică din Cehia, după ce se anunțase decesul altor trei. 
„Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment”, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Ancheta declanşată de autorităţile cehe privind explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou este în curs de desfăşurare.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români, precizează MAE.

Citeste si...  Primul român identificat, dintre victimele exploziei din Cehia. Bărbatul din Prahova lucra acolo de 10 ani: „Un om liniştit, foarte muncitor şi foarte cinstit"