Premierul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei să se asigure că vor exista măști medicale pe piață după 15 mai, când, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație, se anunță și o creștere a cererii pentru măşti medicale, care vor fi obligatorii în mijloacele de transport în comun și în spațiile publice închise.

„Obligativitatea de a purta măşti după 16 mai va genera o cerere foarte mare pe piaţă. Noi trebuie să generăm o ofertă la nivelul cererii, astfel încât să nu existe posibilitatea de a se specula un decalaj între cerere şi ofertă. Ştiu că v-aţi preocupat de la început de chestiunea dezvoltării capacităţilor de producţie în România pentru astfel de materiale, echipamente, substanţe şi chiar vă solicit să utilizăm la maxim capacitatea de producţie – adică liniile de producţie achiziţionate să fie puse în stare de funcţiune, acolo unde putem interveni direct. De asemenea, să găsim toate formele de sprijin pentru producători, astfel încât să aibă materia primă necesară, să aibă capitalul de lucru, astfel încât să producă la maximă capacitate”, a spus premierul, în debutul şedinţei de guvern.

Citeste si...
Moțiunea împotriva Ministrului Culturii a fost respinsă

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască.

„Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul”, a anunțat șeful statului.