Premierul Ludovic Orban le-a transmis luni liberalilor că cei care mai critică deciziile partidului cu privire la anumite candidaturi pentru locale, vor fi dați afară din PNL. Orban s-a referit la situația de la Iași și la scrisoarea deschisă transmisă de un liberal, consilier local în Iași, care a criticat candidatura lui Mihai Chirica din partea PNL.

„Chirica are 58% la Iași, celălalt candidat are 15%. Ce să facem? Să mergem cu 15%? Trebuie să mergem cu candidații cu cea mai mare potență. Dacă mai aud critici în afara partidului, oricine critică, zboară!”, le-ar fi spus Ludovic Orban, conform unor surse participante la ședință.

Ludovic Orban s-a referit și la situația din Alianța USR-PLUS de la Iași, acolo unde Cosette Chichirău și Liviu Iolu se luptă pentru o candidatură la primărie. Între cele două fililale locale, USR și PLUS, este un conflict deschis, după ce Chichirău nu s-a prezentat la dezbaterea cu Iolu.

Citeste si...  Sebastian Ghiţă, sub control judiciar

„Chichirău și cei de la PLUS se ceartă, ce facem acum, ne apucă și noi să ne certăm?”, le-ar fi spus Orban.

Premierul a făcut apel la comunicare disciplinată și le-a spus liderilor care sunt direcțiile de comunicare. Orban le-a cerut să nu atace USR și să acapareze comunicarea pe subiectul crizei politice generate de PSD prin neprezentarea la ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru învestirea guvernului Orban 2.

„Nu dați nicio replica USR. Nu există în comunicarea noastră. Dați doar în PSD”, ar fi fost mesajul lui Orban.

Premierul i-a anunțat pe liderii partidului că este pregătită o sesizare la CCR, dar aceasta va fi finalizată după ce Curtea se va pronunța astăzi pe sesizarea PSD și după ce vor vedea liberalii ce se întâmplă cu votul de învestitură.