Premierul Ludovic Orban a declarat că instituţiile abilitate au în vedere ”controale la sânge” pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară în contextul epidemiei COVID-19.

Ludovic Orban a precizat că organizatorii de evenimente și cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea.

”Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a afirmat vineri Orban, la finalul vizitei efectuate la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin – Smârdan, judeţul Tulcea.

Citeste si...
Judecătorul Andras Ordog, cercetat în stare de arest la domiciliu

El a fost întrebat ce măsuri vor fi luate în acest weekend pentru a evita apariţia unor focare de coronavirus pe litoral.