Alexandru Gheorghe a câştigat procesul la ÎCCJ

 lt. Alexandru Gheorghe

Locotenentul Gheorghe Alexandru, care a venit în uniformă la protestele din Piaţa Universităţii, din iarna lui 2012, fiind exclus din Armată pentru acest fapt, a câştigat în instanţă dreptul de a-şi relua postul, relatează jurnalul.ro.

Astfel, Ordinul Ministrului Apararii din februarie 2012 reste anulat, iar locotenentul va fi reincadrat in Armata, urmand ca MApN să îi dea toate salariile din urmă cu dobânda legală până la data achitării efective.

Instanta de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit sancţiunea trecerii sale în rezervă cu cea a amânarii timp de doi ani a înaintării în grad. Locotennentul a fost apărat pro-bono de avocatul Ion Panaintescu.

„Am avut încredere în justiţie, ştiind că am dreptate. Nu am niciun fel de resentiment faţă de cineva din armată sau din viaţa civilă. Vreau să le mulţumesc celor care m-au suţinut, vreau să mulţumesc avocaţilor care m-au apărat pro-bono. Mă voi reîncadra la vechiul loc de muncă. Îmi voi relua uniforma, acesta a fost visul meu. Dacă se mai dau alte dispoziţii în cazul meu, asta nu ţine de mine. Urmează mâine să vin la Bucureşti pentru a-mi ridica certificatul de la ÎCCJ, iar apoi avocaţii se vor ocupa de reinstalarea mea în funcţie”, a declarat Alexandru Gheorge la Antena 3.

Iată soluţia dată de ÎCCJ:

„Decizia nr. 3117/02.07.2014. Admite recursul declarat de reclamantul Gheorghe Alexandru împotriva sentintei civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata. Admite, în parte, actiunea, în sensul ca anuleaza Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apararii Nationale. Înlocuieste sanctiunea trecerii în rezerva cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani. Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale. Obliga pârâtul sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezerva si pâna la reintegrarea efectiva, cu dobânda legala pâna la data achitarii efective. Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiata. Obliga intimatul la plata sumei de 1.000 lei catre recurent, reprezentând cheltuieli de judecata, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 2 iulie 2014”.

Citeste si...
Facebook lansează o nouă aplicaţie de mesagerie