O intervenție aplaudată la scenă deschisă de aleșii locali ai PSD a facut, joi, referire la o stare de ‘teroare’ in administratia publica locala, in care ‘institutiile de forta’ se pot ‘juca’ datorita unei ‘prevederi tampite’ din Codul Penal.

liviu-dragnea

Afirmatiile au fost facute pe un ton nervos de catre un primar din Hunedoara in cadrul atelierului de dezvoltare regionala PSD, condus de presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea s-a abtinut sa comenteze afirmatiile primarului dar a spus, zambind, ca ‘la justitie nu ma pricep’, moment care a starnit zambetele participantilor la atelier.

Trebuie vazut altceva (in procesul de descentralizare, n.red), care are ca efect, daca vreti, o stare de terorism, de teroare, la adresa administratiei, fac o paranteza, institutiile de forta, justitie, politie, salarii mult peste primari, raspundere zero, primarul – salariul mic, resurse mici, raspunderi mari. La final se ajunge la un stat santajat, santajabil. A dorit cineva sa faca lucrul asta? (…) Codul Penal – cine a avut interesul sa nu-l citeasca? Rusine celor care nu vor modifica in Parlament macar acea modificare tampita, deci atentie, s-a trecut de la indicii temeinice la suspiciuni rezonabile. Le dam voie institutiilor de forta se se joace. Nimeni nu mai vrea sa semneze nimic. De ce sa aiba un judecator 80 de milioane salariul si functionarul 3 lei? Ca judecatorul sa nu fie corupt si ca functionarul sa fie corupt? Trebuie sa avem curajul sa schimbam lucrurile (…) Nu mai am voie sa fac campanie electorala ca-i coruptie„, s-a plans primarul PSD, starnind aplauze la scena deschisa.

Citeste si...  Dragnea, prima reacţie după informaţiile privind schimbarea sa