Un grup de hackeri i-a spart contul de email principalului colaborator al ideologului rus Aleksandr Dughin (foto alaturi de Adrian Nastase) si a publicat o lista cu tinte din Romania. Printre acestea s-ar numara Dan Puric, Vasile Ernu, Mircea Dogaru, Ion Iliescu si Adrian Nastase, informeaza inliniedreapta.net.

aleksandr-dughin-adrian-nastase

Site-ul ucrainean Texty, preluat de InLinieDreapta, a publicat un document despre care sustine ca a fost obtinut de grupul de hackeri Shaltai Boltai (Humpty Dumpty) in urma spargerii contului de email al lui George Gavrisha, asistentul personal al ideologului rus Alexandr Dughin. Potrivit sursei citate, in contul de email a fost gasita o lista cu persoane (grupate pe tari) pe care Dughin le avea in vedere pentru crearea unui cerc de influenta pro-rus. Pe lista apar personaje de prim rang ale vietii politice romanesti, precum Ion Iliescu si Adrian Nastase, dar si conducatori ai unor universitati, scriitori si intelectuali.

Din datele prezentate prezentate de site-ul ucrainean nu e clar daca persoanele de pe lista au intrat in contact cu Dughin ori colaboratorii sai sau daca e vorba doar de potentiale tinte pentru actiunile acestuia. In emailul spart se mai arata ca un rol important in construirea acestui cerc de influenta urma sa il aiba Russia Today, canalul tv finantat de Kremlin. Russia Today urmeaza sa se lanseze in curand si in Romania, in prima faza doar pe internet.

Iata mai jos lista pentru Romania publicata de hackerii ucraineni, cu comentariile originale traduse in romana (sursa: Texty, citat de InLinieDreapta):

Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost presedinte al Romaniei, acum una dintre eminentele cenusii ale Partidului Social Democrat aflat in opozitie cu regimul pro-american al presedintelui Basescu.

Adrian Nastase – fost prim-ministru al Romaniei, Presedinte al Fundatiei Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat in politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.

Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi nationalisti ai erei Ceausescu.

Ilie Badescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Romane de Stiinte. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.

Momcilo Luburici – Rector al Universitatii Dimitrie Cantemir (Bucuresti)

Doru Tompea – Rector al Universitatii Petre Andrei (Iasi)

Diana Campan – purtator de cuvant al Universitatii din Alba Iulia (Transilvania)

Calin Mihaescu – conducatorul Miscarii Eurasiatice din Romania, politolog, conducator al editurii «Eurasiatica».

Ion Gurgu – conducator al Editurii «Predania» (literatura conservatoare, Ortodoxa).

Victor Roncea, jurnalist, redactor sef al portalului de stiri si analize http://www.ziaristionline.ro/ (Pe unele chestiuni poate avea pozitii incomode, nu e filorus).

Razvan Marica si Mihai Somanescu – conduc portalul de stiri http://www.activenews.ro

Vasile Ernu – Editor al portalului de analize http://www.criticatac.ro (site anti-globalizare, stangist)

Ioan Valentin Istrati: preot, jurnalist de radio si televiziune la trinitas.ro, post regional in limba romana pentru Romania, Moldova si Bucovina, editor al portalului http://www.doxologia.ro/autor/pr-ioan-valentin-istrati

George Bara – jurnalist, portalul «Ziarul Natiunea» http://www.ziarulnatiunea.ro/
Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicatiei de analize “Geopolitica”

Aurelian Anghel – sociolog, are pozitii conservatoare

Marius Vacarelu – om de stiinta, profesor la Scoala Nationale de Stiinte Politice si Administratie Publica (Bucuresti);

Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor si publicist. Eurosceptic, anti-american.

Dan Puric – actor si regizor de teatru si cinema, scriitor ortodox conservator popular.

Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.

Mircea Dogaru – colonel in rezerva, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

Ovidiu Hurduzeu – Scriitor romano-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative). Critic fata de conducerea SUA si a Romaniei. Conservator social.

Bogdan Stanciu – conduce Asociatia anti-avort “Provita.”

Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la sectiunea romaneasca a site-ului “Vocea Rusiei”

Reamintim ca Dughin, cunoscut drept unul dintre ideologii rusi extrem de influenti la Kremlin, este promotor fervent al conceptului Noua Rusie si al Uniunii Eurasiatice. Dughin a facut o vizita in Romania in cursul acestui an si s-a intilnit cu prelati ai Bisericii Ortodoxe, dar si cu diversi intelectuali.

Citeste si...
Iată prin ce mesaje pe telefon poți fi inșelat de Hackerii