Alegerile din 2016 tulbura apele, si asa foarte agitate, ale lumii politice din Romania. Toata lumea se lupta cu toata lumea, fiecare incearca sa isi gaseasca aliati si, pentru atingerea acetui tel, se renunta la principii si se apeleaza la orice mijloace. Potrivit unor surse, generalul Gabriel Oprea i-a pus gand rau lui Calin Popescu Tariceanu si in perioada urmatoare ar putea avea loc o serie de miscari surprinzatoare in coalitie.
 
Gabriel Oprea
 
Surse din UNPR au precizat ca se negociază intens cu oameni de la Tariceanu, care ar putea trece in gasca generalului luat si el in colimator de binomul DNA-SRI.. Mutarea ar fi una strategica și cu efecte pe termen lung pentrui ca, daca Oprea reușește sa-l destabilizeze pe Tariceanu, atunci pozitia acestuia ca presedinte al Senatului ar putea fi in pericol, pentru ca el nu ar mai avea parte de o susținere parlamentară consistenta. De asemenea, UNPR ar putea ridica pretentii la locurile PLR din Guvern, pentru că algoritmul din cadrul coaliției s-ar schimba.
 
Cei de la UNPR au ganduri ascunse si planurile facute pe termen lung, gandindu-se ca daca actualul Guvern nu rezista pâna în 2016, atunci s-ar putea la alegerile parlamentare PSD și UNPR sa mearga pe liste separate. Ei bine, pentru UNPR principalul adversar pentru intrarea in Parlament ar fi partidul rezultat din posibila fuziune a PLR cu PC, asa ca liderii „gradati” ai UNPR au tot interesul sa-l slabeasca acum pe Tariceanu.
Citeste si...  Liviu Dragnea susţine că scandalul UBER nu există