PNL pare decis să depună moțiunea de cenzură pe data de 5 iunie, asa cum a fost anuntat. Pe de alta parte, Victor Ponta nu ia in seama aceasta poveste, ba chiar face glume cand abordeaza acest subiect pe pagina sa de socializare: premierul Victor Ponta a afirmat marţi seara, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este dispus sa puna pariu ca liberalii nu vor depune motiunea de cenzura la data anuntata.
 
Parlamentul-Romaniei1
 
„Pe cât facem pariu că pe 5 iunie o să aşteptăm degeaba până la miezul nopţii moţiunea de cenzură anunţată de dna Gorghiu? Cine ţine pariul?’, a scris Ponta. Acesta declarase anterior ca motiunile simple depuse de PNL nu strâng un număr de voturi cel puţin egal cu numărul parlamentarilor care semnează aceste moţiuni. ‘Înţelege cineva de ce face PNL moţiuni pe care nu le votează nici măcar membrii grupurilor lor parlamentare (au semnat 53 şi au votat 43!)? E chiar atâta lipsă de inteligenţă politică sau pur şi simplu atât pot ei? Aştept opinia dvs!’, scrie Ponta pe reţeaua de socializare. 
 
In ciuda a ceea ce scrie premierul pe contul sau de Facebook, liberalii isi mentin pozitia si continua sa sustina ca pe 5 iunie va fi depusa o motiune de cenzura. Prin urmare parlamentarii partidului au primit solicitarea de la partid ca în perioada 10-20 iunie să nu părăsească țara și să nu fie prea departe de Capitală. Fireste ca motivul acestor solicitari este strict legat de faptul ca in această perioadă va fi depusă moțiunea de cenzură. În paralel liderii PNL încearcă negocieri mai mult sau mai puțin oficiale cu UDMR și UNPR.
Citeste si...
PSD va negocia cu PNL o formulă de tranziție?