Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică seară, într-o emisiune la Antena 3, că în anul 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro pentru un medic de la ATI.

”Lucrăm cu specialişti care încă înainte de 1989 au lucrat la legea salarizării unitare. Mulţi spun că legea de pe vremea lui Ceauşescu era de fapt cea mai bună, pentru că ştiai de unde pleci şi unde trebuie să ajungi la capătul carierei. Încercăm să aplicăm principiile bune din toate celelalte legi ale salarizării şi să o aplicăm. La ora actuala sunt câteva mii de bugetari care au salarii mai mari decât preşedintele României, ceea ce nu este în regulă”, a spus ea.

Citeste si...  Olguţa Vasilescu îi CRITICĂ pe pesediştii din Ardeal: Suntem foarte supăraţi. IOAN RUS nu e un organizator

Legea salarizării unitare va duce salariile medicilor la un nivel de 70% din nivelul salariilor medicilor în UE, astfel încât aceştia să nu mai plece din ţară. Astfel, din 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, acest nivel fiind pentru un medic de urgenţă, un medic de la ATI.

Medicii şi judecătorii vor fi urmaţi, ca nivel al salariului, de persoanele cu funcţii de con