Piața Arsenalului din București va fi transformată în Piața NATO, a anunțat Gabriel Leș ministrul Apărării la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Alianța Nord Atlantică.

Gabriel Leș „Am decis, împreună cu doamna prim-ministru, să demarăm demersurile pentru amenajarea unui spațiu public deschis tuturor, care să fie dedicat Alianței Nord-Atlantice în rândurile căreia am intrat la 29 aprilie 2004. Cel mai potrivit spațiu pentru această destinație l-am identificat, nu departe de aici (sediul MApN- n.r.), se numește Piața Arsenalului, pe care o dorim transformată în Piața NATO. Piața Arsenalului amintește despre începuturile industriei de apărare din România pentru că aici a funcționat prima fabrică de armament a României moderne”, a declarat Gabriel Leș, la sediul MApN, potrivit Mediafax.

Citeste si...
Un bărbat și-a dat foc în centrul Bucureştiului.

„În condițiile în care România implementează cel mai ambițios plan de modernizare a echipamentelor Armatei sale, cu o consistentă implicare a industriei românești de apărare, considerăm că transformarea acestui loc public într-un spațiu care să amintească generațiilor de astăzi și viitoare de vocația euro-atlantică a României , fericit împlinită prin aderarea la NATO, se va constitui într-un gest firesc și necesar. Vom face toate diligențele către autoritățile competente pentru ca această propunere pe care o lansez astăzi să se materializeze până la finalul acestui an”, a completat Gabriel Leș.

Ziua NATO în România este marcată, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie.