Piața Arsenalului din București va fi transformată în Piața NATO, a anunțat Gabriel Leș ministrul Apărării la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la Alianța Nord Atlantică.

Gabriel Leș „Am decis, împreună cu doamna prim-ministru, să demarăm demersurile pentru amenajarea unui spațiu public deschis tuturor, care să fie dedicat Alianței Nord-Atlantice în rândurile căreia am intrat la 29 aprilie 2004. Cel mai potrivit spațiu pentru această destinație l-am identificat, nu departe de aici (sediul MApN- n.r.), se numește Piața Arsenalului, pe care o dorim transformată în Piața NATO. Piața Arsenalului amintește despre începuturile industriei de apărare din România pentru că aici a funcționat prima fabrică de armament a României moderne”, a declarat Gabriel Leș, la sediul MApN, potrivit Mediafax.

Citeste si...  Daniel Florea sare în apărare lui Dragnea, dar asta nu îl mai ajută cu nimic pe nici unul...

„În condițiile în care România implementează cel mai ambițios plan de modernizare a echipamentelor Armatei sale, cu o consistentă implicare a industriei românești de apărare, considerăm că transformarea acestui loc public într-un spațiu care să amintească generațiilor de astăzi și viitoare de vocația euro-atlantică a României , fericit împlinită prin aderarea la NATO, se va constitui într-un gest firesc și necesar. Vom face toate diligențele către autoritățile competente pentru ca această propunere pe care o lansez astăzi să se materializeze până la finalul acestui an”, a completat Gabriel Leș.

Ziua NATO în România este marcată, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie.