Cristina Paşol Moldovan, o judecătoare în vârstă de 38 de ani de la Curtea de Apel Mureş, a fost găsită săptămâna trecută, în localitatea Sărăţeni, judeţul Mureş, lângă propria maşină, având gâtul tăiat. Anchetatorii au luat în calcule două variante.

Femeia a fost descoperită de poliţişti pe data de 5 noiembrie, după ce au fost alertaţi de soţul judecătoarei. Potrivit oficialilor Poliţiei Mureş, soţul judecătoarei a sunat la 112 anunţând că Cristina Moldovan a plecat de acasă şi a ameninţat că se va sinucide.

Femeia a fost găsită de poliţişti într-o baltă de sânge după ce îşi tăiase gâtul, iar lângă ea se afla un cuţit de bucătărie. Judecătoarea era inconştientă în momentul în care au ajuns medicii urgentişti, care i-au acordat primul ajutor şi au transportat-o la spital. Starea pacientei este critică, potrivit medicilor. Aceasta a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu Mureş, dar între timp a fost mutată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Mureş. Iniţial, oamenii legii au luat în calcul atât varianta unei tentative de sinucidere, cât şi pe cea a unei agresiuni din partea unei alte persoane. Procurorii au aşteptat rezultatele investigaţiilor medicilor legişti. „Concluzia este că a fost vorba despre o autoagresiune. Nu mai există niciun dubiu.

Citeste si...
Romania, din nou condamnata la CEDO

La această concluzie au ajuns şi medicii legişti, dar oricum rezultatele anchetei duceau în această direcţie. Aşadar, se exclude o agresiune din partea unei terţe persoane, iar acum avem şi certitudinea că doamna se afla singură în maşină, în momentul în care a recurs la acest gest”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gheorghe Costea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Judeţean Mureş, starea judecătorului Cristina Moldovan este în continuare gravă, iar medicii sunt mai degrabă rezervaţi. Pacienta s-ar afla în moarte cerebrală şi ar fi ţinută în viaţă doar de aparate.