Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea indemnizaţiilor pentru mame şi a spus despre aceasta că este asteptată şi bine-venită. Mai mult, preşedintele i-a atenţionat atât pe ministrul Muncii, cât şi pe premier.

Proiectul de lege a fost votat de deputaţi în urmă cu două săptămâni şi prtevede eliminarea plafonului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului şi prin care se stabileşte că indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani. Acum, părinţii aflaţi în concediu de creştere a copilului primesc 85 la sută din salariu, dar nu mai mult de 3.400 de lei, dacă stau acasa un an, şi cel mult 1.200 de lei, dacă stau doi ani.

Citeste si...  SRI face precizări importante pentru România

Potrivit legii promulgate de Iohannis, părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului vor primi lunar 85 la sută din salariu, indiferent dacă stau acasă un an sau doi. Deputaţii au eliminat plafonul de 3.400 de lei. Mărirea indemnizaţiei pentru mame înseamnă o cheltuială anuală de 400 de milioane de lei din buget. Noile modificări vor intra în vigoare anul acesta, de la 1 iulie.