Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului UE, a anunțat că nu se retrage din cursă, așa cum anunțase presa vineri.

Jean-François Bohnert rămâne în cursa pentru șefia Parchetului UE. Informația a fost oferită chiar de francez, pentru Politico.eu.

”În acest stadiu nimic nu s-a schimbat”, a precizat un purtător de cuvânt al lui Bohnert.

Într-un interviu acordat anterior publicației europene, procurorul francez a spus că a fost ”un pic trist” să citească tweet-urile care îi cereau să fie ”un om de onoare” și să se retragă din cursă în favoarea lui Kovesi.

Nu este ceva ce a luat în calcul, cu atât mai mult cu cât procurorii germani i-au oferit susținere la o conferință recentă.

Citeste si...
Bebeluși din Suceava și Botoşani, aduși cu elicopterul la București

RFI a scris vineri că procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie. Jean-François Bohnert este practic retras de Franța din cursa pentru șefia Parchetului UE, lăsând astfel cale liberă pentru Kovesi, a mai notat RFI.

Jean-François Bohnert si Laura Codruța Kovesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).