Klaus Iohannis, presşdintele ales al României, va avea luni, 15 decembrie, o întâlnire la Bucureşti cu  reprezentantul Comisiei Europene, Jyrki Katainen, şi cu comisarul european Corina Creţu. Cei doi oficiali europeni se vor afla într-o vizită oficială în România, potrivit unui comunicat de presa.

61598405_54165900

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate, Jyrki Katainen, şi comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, vor efectua luni o vizită oficială în România, informează vineri biroul de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

România este primul stat membru al Uniunii Europene pe care vicepreşedintele Katainen îl vizitează pentru a prezenta planul de investiţii în valoare de 315 miliarde de euro anunţat de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la finalul lunii noiembrie.

Vicepreşedintele Katainen şi comisarul Creţu vor avea o serie de întâlniri la nivel înalt cu oficialităţi române şi vor participa, la Banca Naţională a României, la conferinţa ‘Un impuls pentru investiţii în Europa’, precum şi la o dezbatere cu studenţii Academiei de Studii Economice. De asemenea, cei doi oficiali europeni vor deschide ‘Gala Fondurilor Structurale’, eveniment în cadrul căruia vor fi premiate proiectele de succes finanţate cu fonduri europene în exerciţiul bugetar 2007 – 2013.

Citeste si...  Manda: SRI a transmis către ANI informaţii despre Iohannis, când acesta devenea membru PNL