Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la reluarea cercetării penale împotriva șefilor Jandarmeriei în Dosarul 10 august, că este important ca „adevăraţii vinovaţi” să fie traşi la răspundere, adăugând însă că este „destul de rău că durează atât de mult”.

Întrebat dacă ar mai accepta-o pe Giorgiana Hosu la şefia DIICOT, în cazul în care ar putea da timpul înapoi, preşedintele a replicat că şi-ar dori să nu fi existat „abuzurile” din 10 august.

„Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a considerat că este un lucru bun să îi bată şi să îi gazeze pe români şi să nu se fi întâmplat acele abuzuri din 10 august. Dar ele s-au întâmplat, indiferent cât de mult ne-am dori sau indiferent cât de mult ne dorim să nu se fi întâmplat. Important e să se facă lumină. Şi, dacă durează mai mult, este destul de rău că durează atât de mult. Dar, important pentru mine este ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere şi sunt convins că asta se va întâmpla. Am încredere în justiţie şi sunt convins că cei responsabili vor fi traşi la răspundere şi, până la urmă, asta contează”, a declarat miercuri Klaus Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a susţinut că Giorgiana Hosu a luat o decizie bună când a infirmat parţial soluţia de clasare a Dosarului 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Klaus Iohannis spune că în primul rând, săi dăm voie să constate că dosarul a fost întors pentru cercetări mai aprofundate – ceea ce este un lucru. Acum o săptămână m-a întrebat cineva ce părere am şi am spus atunci că, personal, mi-aş dori să se cerceteze mai în detaliu aceste lucruri. Persoana pe care aţi menţionat-o a decis retrimiterea dosarului pentru verificări mai amănunţite, ceea ce mi se pare un lucru bun”, a precizat şeful statului.
Citeste si...
DIICOT iese cu declaraţii, după 12 ore de audiere a lui Dinca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.