Klaus Iohannis a fost întrebat în cadrul unei comferinte cum vede situația datelor eronate în legătură cu începerea școlii pe care le-a făcut publice săptămâna trecută.

Președintele spune că a trecut peste eveniment

Klaus Iohannis a fost întrebat cum vede situația datelor eronate date de Ministrul Snatati cu privire la începerea școlii acesta a dat de înțeles că a trecut peste eveniment, punând greșeala acestora pe seama tensiunii acestei perioade fără precedent.

„ În situații de criză erori se întâmplă. Sub această presiune enormă se întâmplă să se comunice anumite date puțin eronate. Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului și oamenii au înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții”, a spus Klaus Iohannis

Poziția președintelui în legătură cu „Dosarul 10 august”
Întrebat despre modul în care a fost instrumentat „Dosarul 10 august”, respectiv despre modul în care Giorgiana Hosu a trimis greșit cererea de confirmare către curtea de apel, Iohannis s-a ferit să dea un verdict, motivând că el nu este în măsură să facă o evaluare a situației.
„Consider că acest dosar este extrem de important pentru noi, ca națiune, trebuie să se facă lumină. Și eu, și mulți de aici ne-am luptat ani de zile ca să consolidăm o justiție independentă unde politicienii nu se amestecă în dosare. Mă rezum la a spune că e bine că dosarul va fi în continuare cercetat în profunzime și la final vom avea o situație clară asupra vinovăției unora sau a nevinovăției altora. Pe mine mă interesează ca vinovații să fie trași la răspundere. Când va veni vorba despre o evaluare, o va face altcineva și nu eu”, a spus președintele în legătură cu modul în care a fost instrumentat „Dosarul 10 august.”


Citeste si...
Și alții au idei năstrușnice! Vezi în ce țară, ministrul Economiei propune taxă pentru probatul hainelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.