Jurnalistul Ion Cristoiu critică dur refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-i cere procurorului general Augustin Lazăr să facă un pas în spate după apariția în presă a unor informații privind trecutul său din vremea comunismului, perioadă în care a fost șef al Comisiei de eliberări a Penitenciarului Aiud, acolo unde erau închiși deținuți politici.

„Toate bune și frumoase.

Numai că după dezvăluirile privind prestația lui Augustin Lazăr de procuror comunist zelos, Klaus Iohannis nu numai că n-a cerut demisia celui care refuză să-și dea demisia de onoare, dar mai mult exploatînd momentul propagandistic al trimiterii în judecată a Dosarului Revoluției, a emis un Comunicat de sprijinire a celui care a refuzat eliberarea condiționată a deținuților politici de la Aiud.

Citeste si...  Victor Ponta, atac dur la premierul Viorica Dăncilă

Mulți se vor fi mirat de sprijinirea necondiționată a lui Augustin Lazăr.

Nu e vorba de a-l trimite pe Augustin Lazăr în judecată pentru ce a făcut ca președinte al Comisiei de eliberări condiționate, nici de a-i lua pensia babană, nici măcar de a-l scoate din procuratură. E vorba pur și simplu de a-l forța să demisioneze din postul de Procuror General al unei țări conduse de un anticomunist feroce”‘, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.