“DNA mi-a zis dacă îmi aduci filmările eu nu pot să te ajut cu nimic, numai dacă faci o simplă declaraţie… M-a luat corupţia”

  fiica Bercea (4)

Ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Constanta, în dosarul presupusei şpăgi primitr de fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu, de la familia interlopului Bercea Mondial, pe numele sau adevarat Sandu Anghel. Fiica acestuia, Izaura Anghel, prinsa in flagrant de procurorii DNA joi seara, 29 mai 2014, a povestit la emisiunea “100 de minute” de la Antena 3, ce s-a intamplat in casa lui Mircea Basescu.

Izaura Anghel a declarat ca s-a dus la Mircea Basescu pentru a recupera 285.000 de euro, dupa ce acesta i-ar fi restituit 300.000 de euro, din suma pe care ar fi primit-o pentru a-l scapa pe Bercea Mondial de puscarie. Izaura Anghel sustine ca fratele lui Traian Basescu nu i-a dat decat 10.000 de euro, moment in care i-a explicat acestuia ca mananca din banii tatalui ei, care in schimb mananca la cantina. De asemenea, Izaura a precizat ca Mircea Basescu i-a cerut alti 400.000 de euro, spunandu-i ca Bercea Mondial nu scapa fara un milion de euro:

“Cand l-am incercat, mai ne-a cerut 400.000 de euro, ca nu scapă Bercea fără 1 milion de euro. Noi i-am zis ca nu mai avem de unde sa-i dam 400.000 de euro, pentru ca ne-am vandut casele de-am luat banii astia.

Am aflat sentinta de la Curtea de Apel Craiova data de 10 ani, cand am aflat-o, am mers la el si ne-am cerut banii. I-a dat lui Florin 315.000 euro si au mai ramas 285. Cand am aflat sentinta data de la Suprem, m-am dus la el la Constanta si i-am zis: ‘nasule, trebuie sa-mi dai banii ca n-am cu ce sa-i tin pe mama, pe tata, pe frati-miu, am doi frati arestati, si pe mama si pe tata arestati’. Mi-a spus: ‘du-te acasa fina, te sun eu si vii la mine sa-ti dau banii’. Ieri m-am dus la Administratia Penitenciarelor pe tara ca sa-l puna pe tata la munca, am primit un telefon de la Mircea Basescu sa vin la Constanta sa-mi dea banii. Eu m-am dus, am stat la el la poarta, l-am sunat, i-am zis: ‘nasule, sunt la tine la poarta’. ‘Fina, asteapta-ma ca vin’. L-am asteptat, dupa aia a venit, s-a urcat la mine in masina, cu barbati-miu si cu frati-miu, am plecat la port la Constanta, el ne-a desfacut usa, ne-am urcat sus, am vorbit cu el, mi-a dat 10.000 de euro in mana, am luat si i-am zis: ‘Nasule, din 285.000 de euro numai atat imi dai? Cu 10.000 de euro ii tin pe tata si pe fratii mei la puscarie? Mi-ai luat banii nasule, tata mananca de la cantina si mata mananci din banii lui. Da-mi banii nasule, te rog din suflet, nu ma lasa ca sunt suparata’. ‘Du-te fina linistita acasa, ca vii saptamana care vine si-ti mai dau’. ‘Bine nasule’. Am plecat, cand am iesit pe scari de la el, m-a luat coruptia. M-a pus pe burta si pe mine si pe fata mea de patru ani, a intrebat-o procurorul de la DNA: ‘De ce-ai venit Renato la Constanta?’ ‘Am venit sa-i iau banii lui tatatie de la nasu’”.

Fiica lui Bercea Monidal avertizeaza ca va face publice inregistrarile cu Mircea Basescu. Aceeasi Izaura Anghel a precizat ca detine filmari cu Mircea Basescu, in care acesta ar spune ca i-a dat 300.000 de euro fratelui sau. Fiica lui Bercea Mondial a precizat ca va face publice inregistrarile, in conditiile in care cei de la DNA i-ar fi transmis ca nu pot ajuta cu nimic:

“Am filmari, am fapte concrete da’ nu le scot, pana aud sentinta lu’ barbati-miu. Luni, la ora 10, va dau filmarea. Filmarea lu’ Basescu cand vorbea despre bani. Si mi-a zis asa: ca i-a dat 300.000 de euro lui Traian si 250 au ramas la el. A zis asa, duceti-va si dati banii lui Marian Capatana. (n.r.- In acest moment reporterul intreaba: Cine v-a zis asta? Izaura raspune: Mircea). Mi s-a cerut inregistrarile dar numai de la presa. DNA mi-a zis daca imi aduci filmarile eu nu pot sa te ajut cu nimic, numai daca faci o simpla declaratie”.

In final, fata lui Bercea Mondial a avut si un mesaj pentru presedintele Traian Basescu: “Il rog din suflet, sa-i spuna lui frati-su sa nu-mi aresteze barbatul. Atat. Si sa-mi dea banii inapoi, iar daca nu vrea sa mi-i dra e treaba lui. Exista un Dumnezeu sus si Dumnezeu vede”.

Citeste si...  Iarnă în toată regulă în România în următoarele 24 de ore. COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori. HARTA regiunilor afectate