„PNL cere desfiinţarea USD”. „Nu orice nătărău poate vorbi oricând în PNL”

crin antonescu

Crin Antonescu a anunţat că PNL îşi menţine propunerile de miniştri pentru Guvernul Ponta. Sorin Ilieşiu a fost exclus din partid, iar Antonescu a spus: „Nu orice nătărău poate vorbi oricând în PNL”.

„PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri care îi revin: Klaus Iohannis, ministru de Interne, vicepremier, Eugen Nicolaescu, ministru de Finanţe, Teodor Atanasiu, ministru al Economiei, Cristian Buşoi, ministrul Sănătăţii”, a declarat Crin Antonescu la finalul şedinţei BPN al PNL:

„PNL solicită PSD discuţii privind reorganizarea Guvernului, până spre 15 iunie, discuţii despre reducerea numărului de ministere, a aparatului administrativ. Dar asta o chestiune de perspectivă, deocamdată mergem pe formula prezentă. Solicităm respingerea unor chestiuni de natură administrativă: respingerea cât mai urgentă a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, adoptarea urgentă a măsurilor privind neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea CAS. PNL celorlalţi trei membri ai USL: PSD, UNPR, PC – anularea imediată a documentelor USD pentru că ele contravin flagrant protocolului USL, punctul 9. În această discuţie am întrebat deschis dacă cineva pune în discuţie o eventuală demisie, retragere a mea din fruntea PNL. Am solicitat propunerea pentru excludere a domnului senator Ilieşiu pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu este o sală e aşteptare unde poposesc unii, PNL e un partid unde nu orice nătărău poate vorbi orice la orice moment”, a mai spus Crin Antonescu.

Conducerea PNL a discutat despre poziţia partidului în cadrul USL şi a negocierilor purtate pentru instalarea lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, dar şi despre modalitatea în care PNL ar putea părăsi Executivul.

De asemenea, preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că va pune în discuţie poziţia sa de lider al partidului, cu ocazia acestei reuniuni.

 

 

 

Citeste si...  Organizație a românilor din SUA l-a reclamat pe Dragnea la Parchet. Pentru fals și uz de fals. Vezi de la ce li s-a tras