Alegerile de ieri au fost comentate de Ion Cristoiu pe blogul său personal.

„Duminică, 5 iunie 2016. Exit-pollurile dau printre altele rezultate precum: Robert Negoiță, candidat la primăria sector 3, victorie. Cătălin Cherecheș, candidat din arest la primăria Baia mare, victorie. Olguța Vasilescu, candidat la primăria Craiova, victorie.
Miercuri, 1 iunie 2016.
O zi istorică, deoarece în această zi, după 72 de ani de la moartea prin sinucidere a baronului Killinger, arogantul ambasador al Germaniei hitleriste la București, cel pe care l-a porcăit Arghezi într-un pamflet celebru, Baroane, la sugestia lui Mihai Antonescu, exasperat de aerele de Stăpîn pe care și le dădea neamțul, un alt ambasador al unei Puteri Garante a României, cel al Americii, Hans Klemm, l-a atins în obrăznicie, dacă nu chiar l-a depășit pe celălalt, prin îndemnul adresat românilor de a nu-i vota pe cei cărora Poliția Politică, prin DNA, le-a pus eticheta de corupți:
„Eu încurajez partidele politice să selecteze candidați care nu sînt acuzați de acte de corupție și, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidați care au fost acuzați de corupție. Dar, așa cum ați spus, și în SUA există prezumția de nevinovăție până la proba contrarie. Corupția politică există și în Statele Unite, sînt foarte mulți politicieni care au fost găsiți vinovați de corupție doar în ultimele luni. Au existat și membri ai Congresului care au fost găsiți vinovați de corupție. Acestea sînt probleme cu care se confruntă orice țară din lume. În SUA, pînă cînd cineva este condamnat, nu există o interdicție în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupți.”
Despre unicitatea momentului în care ambasadorul american a deconspirat mecanismul prin care România se vrea transformată într-o țară de babuini (corupt, penal, de nevotat, de huiduit e doar cel înhățat de DNA după criterii strict politice), am scris pe cristoiublog.ro.
Vineri, 3 iunie 2016, cu această poruncă dată românilor reduși la babuinii ambasadei americane, am stat de vorbă cu o doctoriță de 30 de ani, mamă de copil pasionat de calculatoare, soție de soț cu o profesie bună, cu cine va vota duminică.
La primăria Capitalei mai ezita dacă să-l voteze pe Nicușor Dan.
La primăria de sector, ca locuitoare a sectorului 3, n-a avut o clipă de șovăială în a-mi răspunde: Robert Negoiță”, a scris Cristoiu pe blog.

Citeste si...  Ion Cristoiu ne dezvăluie care sunt enigmele acestor alegeri