Jurnalistul Ion Cristoiu profețește și anunță care va fi următorul greu politic care va ajunge în ”custodia” DNA. Cristoiu susține că tabăra Ponta din DNA pregătește asaltul împotriva prim-vicepreședintelui PNL, Ludovic Orban.

media-142494204919339500

”Cazul Marian Vanghelie a fost instrumentat de Parchetul General, care e sub influența lui Victor Ponta. În urmă cu cîteva săptămîni, dosarul a fost trimis la DNA. DNA s-a trezit într-o capcană. Dosarul – beton – nu putea fi închis în sertare. Mai ales că Parchetul General e condus de Tiberiu Nițu, omul lui Victor Ponta. Cum ar fi scos cămașa Codruța Kovesi cînd Tiberiu Nițu, șeful ei, ar fi luat-o la întrebări în legătură cu dosarul lui Marian Vanghelie.
Am suspiciuni că și în cadrul DNA sînt procurori de-ai lui Victor Ponta. De fapt, în prezent, Victor Ponta, sau mai precis PSD, are oameni în toate structurile, oameni care nu vor să piardă și Guvernul, după ce-au pierdut ca niște căscați Președinția.

Arestarea lui Marian Vanghelie a picat catastrofal pentru Gruparea care lucrează să-i facă cadou lui Klaus Iohannis Guvernul Meu, Guvern care e, în definitiv, Guvernul lui Vasile Blaga.

Marian Vanghelie răspundea de organizarea și finanțarea noului partid, PSR,  cel care, asemenea unui bidon, urma să strîngă pe toți parlamentarii cumpărați sau șantajați de Gruparea Klaus Iohannis în vederea răsturnării guvernului Ponta.

Marian Vanghelie se baza pe o întinsă rețea de parlamentari, jurnaliști, oameni de afaceri.

Înhățarea lui de către DNA va duce la destrămarea încropelii începute de Mircea Geoană.

Dar nu numai atît.

Marian Vanghelie s-a afirmat în ultimul timp ca un dușman crîncen al lui Victor Ponta, mergînd pînă la denunțarea acestuia la DNA în chestiunea votului din Diaspora.

Arestare sa preventivă e un sprijin uriaș pentru Victor Ponta în bătălia sa cu adversarii din partid și chiar din politică.

Ce baron local va cuteza, la Consiliul care va urma, să-l conteste pe Victor Ponta?

Ar însemna să riște soarta lui Marian Vanghelie.

Așadar, prin Dosarul Marian Vanghelie, Gruparea Guvernul Meu a primit o lovitură mortală.

Vineri dimineața, a doua zi de după înhățarea lui Marian Vanghelie, DNA anunță că a trimis Senatului cererea de arestare preventivă a lui Dan Șova, într-un Dosar care-l atinge și pe Victor Ponta într-un fel. Lectura cererii arată clar că e o vorba de o faptă din 2010.

După 5 ani, DNA o scoate la iveală.

Seara, ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, cel care e se află pe baricadele Codului fiscal, e luat pe sus la ieșirea de la B1 TV, unde participase la o dezbatere despre Codul fiscal și dus la DNA.

Acuzația se referă la o faptă petrecută în 2009, cu șase ani în urmă,  pe vremea cînd era primar. Acum se lucrează din greu la confirmarea chemării lui Darius Vâlcov la DNA.

Arestări în dreapta și-n stînga, urmate de deja faimoasele denunțuri făcute împotriva cui spune procurorul.

Pînă la urmă îl vor înfunda și pe Darius Vâlcov.

Exersată în cazul Alina Bica și în cel al Elenei Udrea, formula e simplă.

Mulți dintre cei cu care a lucrat politicianul se grăbesc să facă denunțuri împotriva lui, după ce chemarea la DNA a fost semnul că sîngerează.

Unii pentru a rămîne în libertate după ce vor îndeplini dorința procurorului de a-l da în gît pe înhățat.

Alții din ură pur și simplu.

Rămasă fără glas după lovitura primită în cazul Vanghelie, Gruparea Guvernul Meu a prins glas. Ludovic Orban, uitînd că și el are un sertar  cu dosare, a profețit că Victor Ponta va fi răsturnat de DNA. Parcă-l văd pe Dan Șova ridicînd în slăvi arestarea preventivă a Elenei Udrea. Uite că i-a venit și lui rîndul! Cum îi va veni și lui Ludovic Orban! Alina Gorghiu, această Elena Udrea a lui Klaus Iohannis, ca și Protectorul, fără sare și fără piper, a și sărit ca să ceară demisia lui Victor Ponta, văzîndu-se ceea ce Elena Udrea n-a fost niciodată: premier (premier, pentru că altfel ar trebui să scriu, premieră!).

Gruparea Guvernul Meu și a luat revanșa.

În răfuiala politică de tip mafiot în numele luptei împotriva corupției, cele două proprietare de cătușe – Parchetul General și DNA –  joacă rolul asasinilor plătiți din filmele cu mafioți.

Parchetul General arestează pe dușmanii lui Victor Ponta. DNA îi arestează pe dușmanii lui Klaus Iohannis.

A mai rămas Parchetul Militar.

Ar fi culmea să-l văd pe acesta arestîndu-i pe generalii de la SRI, în frunte cu Florian Coldea.

Tot în numele luptei împotriva corupției!”, susține Ion Cristoiu, într-un editorial pentru EvZ.

Citeste si...
Gigi Becali renunţă la tot ce-i este drag!