Klaus Iohannis, preşedintele PNL, a vorbit despre competiţia cu Crin Antonescu din interiorul PNL: „E o competiţie între prieteni şi colegi”.

2014_06_30_klaus_iohannis_si_crin_antonescu_1_rsz_00314100

„PNL are doi candidaţi. Suntem în competiţie internă, sondajele ne vor da o indicaţie, iar delegaţia permanentă va lua o decizie politică. Nu există nicio luptă internă. Nu ne întâlnim cu Crin Antonescu să ne luptăm în faţa partidului. Suntem doi politicieni destul de bine cunoscuţi în interiorul partidului, fostul preşedinte şi actualul preşedinte. Nu cred că e nevoie de prezentări suplimentare în partid. Este nevoie de un studiu şi este nevoie de o decizie politică. Iar aceasta va fi luată. Va fi o comisie tehnică. Am considerat că nu este bine ca cei din competiţie să se ocupe de acest lucru. Nu cred că ar fi foarte corect să mă ocup eu de sondaje. A fost nominalizată o comisie tehnică, de oameni competenţi, pricepuţi care se ocupă de angajarea acestor studii. Vor prezenta în delegaţia permanentă rezultatele”, a spus Iohannis.

Preşedintele PNL a vorbit despre „o competiţie între prieteni şi colegi” şi spune că îl va sprijini pe Antonescu dacă va fi candidatul PNL pentru Cotroceni.

„Se pot creea o multitudine de scenarii. Lucrurile, în realitatea, sunt extrem de simple. Nu ne ocupăm noi între noi de trasul preşului de sub picioare. Afirmaţiile făcute de Antonescu au fost ale lui, şi le-a însuşit. Afirmaţia mea nu a fost îndreptată spre cineva. Mă refer la afirmaţia că m-am retras din poziţia de prim-vicepreşedinte. Ulterior, dacă am considerat că am şanse la preşedinţia partidului, mi-am anunţat candidatura. Ca orice liberal care a dorit să intre în competiţie. Cum şi competiţia pentru Cotroceni o privesc ca pe o competiţie foarte serioasă. Dacă din sală au venit două propuneri şi cei doi au spus că sunt dispuşi să intre în competiţie, nu e nevoie de niciun scenariu. În interiorul PNL, există o competiţie reală şi pozitivă. E o competiţie între prieteni şi colegi. Pot să vă spun de pe acum că, dacă candidatul va fi Crin Antonescu, eu îl voi sprijini cu tot ce pot. Iar dacă eu voi fi candidatul, Antonescu mă va sprijini pe mine. Aceste mici nuanţări în discurs dau farmec acestor întâlniri şi fac deliciul presei. În spate, putem să vedem o echipă formată din noi do care e hotărâtă să meargă mai departe pentru partid”, a declarat Iohannis.

Iohannis a mai precizat că interiorul PNL nu există niciun fel de aripi.

„În interiorul PNL, vă asigur că nu există niciun fel de aripi. Că există simpatizanţi pro-Antonescu şi simpatizanţi pro-Iohannis, este clar, suntem într-o competiţie internă. Dar partidul nu se va rupe şi nu vor exista două părţi care se luptă pentru supremaţia în partid. Acest lucru este exlus. Ceea ce numiţi aripa Tăriceanu nu există din simplul motiv că acolo nu sunt liberali. Sunt oameni care au plecat din PNL”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre fuziunea partidelor de dreapta.

„Noi vrem fuziune şi vom face fuziune pe dreapta. Noi nu venim cu un proiect care se termină în decembrie 2014. Noi dorim să facem unificarea dreptei pentru anii care vor veni. Varianta alianţei este o variantă tehnică pentru cazul în care nu se termină procedura judiciară de fuziune. Dar voinţa politică este pentru fuziune, vom avea hotărâri politice pe fuziune şi vom merge aşa mai departe. Atunci când vom avea protocolul de fuziune vom prezenta public cum rezolvăm denumirea”, a spus Iohannis.

Citeste si...
Crin Antonescu îi răspunde Noricăi Nicolai: E mahala!