Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri la Consiliul European de primavara. Acesta a sustinut o declaratie de presa la Aeroportul Henri Coanda inainte de a pleca in care a prezentat prioritatile dezbaterilor.

04-iohannis-db-02_01_1fd98095a9

Acestea se vor axa in parte pe crearea unei uniuni energetice in UE, aceasta a duce la „eficienta energetica precum si cercetare, inovare si competitivitate” si la „crearea unei reale piete interne a energiei, valorificarea surselor indigene de energie, dezvoltarea infrastructurii pentru o mai buna interconectare a statelor membre”.

Consiliul European va dezbate si incheierea unui parteneriat UE-SUA, iar potrivit presedintelui Romania sustine finalizarea negocierilor.

De asemenea vor exista discutii privind intarirea relatiei cu statele partenere ale UE, mai ales cu Moldova, Ucraina si Georgia. Conisliul European va pune totodata accent pe nevoia implementarii acordului de la Minsk.

La Bruxelles, el va participa joi la Summitul Partidului Popular European, iar ulterior la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, la prima sesiune de lucru a Consiliului şi la dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Vineri, preşedintele Iohannis va participa la a doua sesiune de lucru a Consiliului European, iar în jurul orei 13,45 va susţine o declaraţie de presă.

Citeste si...  Se rupe Guvernul PSD. Iată cum arată scenariul scindării