Iohannis i-a primit pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si pe Patriarhul Daniel Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, aufost prezenti sâmbătă la Palatul Cotroceni intimpinati de preşedintele Klaus Iohannis.Prefericirea voastră, este o mare plăcere să mă vizitaţi astăzi împreună cu Sanctitatea Sa”, a afirmat cu acest prilej preşedintele Iohannis.

„Prefericirea voastră, este o mare plăcere să mă vizitaţi astăzi împreună cu

Sanctitatea Sa”, a afirmat cu acest prilej preşedintele Klaus Iohannis.

„Şi pentru noi este o onoare”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Întrevederea a avut loc la Palatul Cotroceni.

Patriarhul ecumenic al Patriarhiei de Constantinopol, Bartolomeu a sosit vineri la Bucureşti, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, pentru a participa la evenimentele legate de Sfinţirea Catedralei Naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Daniel în care arată că, din motive care ţin de agenda europeană, nu va lua parte la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului care va avea loc duminică.

Citeste si...
Vezi cat de bogata este Simona Halep

„Preafericirea Voastră, vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, arăta şeful statului în scrisoare.

Preşedintele Iohannis subliniază că sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte.

„Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, spune şeful statului în scrisoare.

Şeful statului va participa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.