Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall pentru activitatea desfăşurată la Ministerul Justiţiei şi a subliniat că apreciază soluţiile critice în care a fost în contrasens cu PSD.

Prezent la ceremonia de predare-primire a mandatului la Ministerul Justiţiei, preşedintele a afirmat că „se încheie o etapă de tristă amintire” şi începe „o guvernare numai în interesul României”.

În cadrul discursului său, Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall pentru munca depusă.

„Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor, că au fost soluţii critice în care dvs ați fost în contrasens cu partidul care a dat acel guvern eșuat.

Am apreciat postura pentru independenţa justiției și nu pentru politrucii care au încercat să subjuge sistemul de justiție”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că îşi doreşte o justiție dreaptă, o luptă anticorupție eficientă.

Citeste si...  Greseli pe care le fac femeile si care ii determina pe barbati sa insele! De ce o prefera pe alta

El a avut un mesaj şi către noul ministru, Cătălin Predoiu: „Aveți o sarcină dificilă. Legile justiției au fost masacrate de fosta majoritate toxică, trebuie reluată discuția, așa cum trebuia, cu profesioniștii, cu forurile partenere, GRECO, Comisia Europeană, politicienii de bună-credință. Modificările bune să fie lăsate, iar cele eronate să fie corectate.

Vă revine sarcina să veniți cu o gândire în domeniul codurilor, e clar că se așteaptă punerea în acord cu deciziile CCR”.

Iohannis a subliniat că dacă „asaltul PSD-ist” pe coduri nu s-ar fi oprit, „ar fi fost o catastrofă națională”.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că şi la Ministerul Public, unde multe din posturi sunt ocupate interimar, vor fi găsite cele mai bune soluții.