Președintele Klaus Iohannis afirmă că nimeni nu este mai presus de lege, arătând că oamenii politici au o dublă responsabilitate, să-și respecte alegătorii și să întărească, prin cinste și corectitudine, instituțiile statului.

04-iohannis-db-02_01_1fd98095a9

El cataloghează cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely drept o ‘sfidare a justiției în Parlament’.

„Traficul de influență, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscală și alte forme de corupție de care se pot face vinovați demnitarii nu compromit numai persoanele în cauză, ci și clasa politică în general și credibilitatea instituțiilor statului în ochii cetățenilor. Am asistat recent la sfidarea justiției în Parlament în cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului întârzie să-și prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influență. Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dublă responsabilitate, să-și respecte alegătorii și să întărească, prin cinste și corectitudine, instituțiile statului”, a scris șeful statului duminică pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat duminică premierului Victor Ponta să demareze procedurile de revocare din funcția de ministru de Finanțe a lui Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență.

Camera Deputaților a respins, în această săptămână, cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pe numele deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului și Pădurilor, cu 154 voturi împotrivă și 125 voturi pentru.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut, la începutul lunii februarie, sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea urmăririi penale în cazul fostului ministru Laszlo Borbely într-un dosar mai vechi. Dosarul acestuia a fost redeschis după ce au apărut elemente noi.

Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunității. Conform DNA, Laszlo Borbely este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență.

Citeste si...
Primarul Iasului confirma ca Iohannis nu vine la Ziua Unirii