Klaus Iohannis se întâlnește la Palatul Cotroceni într-o ședință cu mai mulți membri ai Guvernului privind măsurile care se impun după prelungirea stării de urgență.

Președintele Klaus Iohannis va face o primă declarație de presă la 12.15, înaintea ședinței.

La întâlnirea cu președintele României participă premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul de Finanțe Vasile Cîțu, ministrul Apărării Nicolae Ciucă, ministrul Economiei Virgil Popescu, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, ministrul Muncii Violeta Alexandru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

La finalul ședinței, Președintele României va susține o a doua declarație de presă.

Pe de altă parte, decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună intră miercuri în discuţia comisiilor parlamentare de specialitate pentru raport şi avize, scrie Agerpres.

Ședințe comune ale comisiilor parlamentare
Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, miercuri sunt programate şedinţe comune online ale Comisiilor juridică, pentru apărare şi pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru întocmirea unui raport comun în cazul solicitării preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr. 240/2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 311/14.04.2020.

Citeste si...  Protest masiv: Mii de polițişti şi gardieni au ieşit în stradă

Totodată, Comisiile pentru politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ ale celor două Camere se vor reuni în şedinţe online pentru avize comune în cazul decretului preşedintelui Iohannis.

Plen în Parlament pentru prelungirea stării de urgență
Joi, la ora 12,00, va avea loc plenul reunit al Parlamentului pentru dezbatere şi vot pe solicitarea de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României. Şedinţa de plen va fi online.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind prelungirea stării de urgenţă.

”Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

iohannis, sedinta, guvern, stare urgenta,