Președintele Klaus Iohannis a catalogat drept cazuri speciale a traseismul politic. Întrebat dacă „depesedizarea” se face prin transferul unor politicieni de la PSD la PNL, șeful statului a spus că „s-a cam terminat” cu traseismul politic, dând de înțeles că a discutat cu conducerea PNL.

 Klaus Iohannis a catalogat sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia, o cunoașteți foarte bine și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat. Puteți să presupuneți (n.r. că a discutat cu conducerea PNL), dar s-a cam terminat”, a declarat președintele.

Săptămâna trecută președintele a declarat că că deși le-a spus foștilor colegi liberali că nu este de acord cu traseismul, nu-i poate solicita unui lider de partid “pe cine să pună și pe cine să nu pună” pe listele pentru alegerile parlamentare.

„Sunt împotriva acestui traseism politic, ba mai mult am avut diferite întâlniri și cu foști colegi/ colege din PNL și le-am spus și lor acest lucru. Cazuri punctuale au apărut și trebuie să spun încă o dată: eu sunt împotriva traseismului politic și sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă ar susține liste PNL la alegerile parlamentare pe care se regăsesc foști social-democrați.

Citeste si...
Codrin Ștefănescu, după decizia din cazul Microsoft: E obligatoriu să existe o răspundere a celor care se joacă cu vieţile oamenilor