Președintele Klaus Iohannis va discuta cu președintele SUA, Donald Trump, cu ocazia vizitei la Wasington din 20 august, chestiuni legate de înzestrarea armatei și cooperarea militară dintre cele două țări. Într-o discuție informală cu jurnaliștii, Iohannis a susținut că România este dispusă să găzduiască mai multe efective militare americane.

De asemenea, vor exista discuții în legătură cu înzestrarea Armatei de la firme din SUA.

„Vor fi discuții în legătură cu înzestrarea armatei. Sunt firme americane care au câștigat licitații și asta e foarte bine.”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a amintit de cooperarea militară foarte bună dintre cele două țări și a spus că România a crescut numărul de militari în Afganistan la solicitarea părții americane.

Citeste si...  Gabriela Firea a prezentat Programul de consolidare al cladirilor cu risc seismic din Baucuresti

„Americanii ne au rugat să creștem efectivele în Afganistan dacă avem posibilitatea. Suntem împreună în Afganistan. România a aprobat în CSAT o creștere a numărului de militari.”, le-a spus președintele jurnaliștilor. Acesta a spus că România are disponibilitatea să găzduiască mai multe efective militare în baze de pe teritoriul tării noastre.