Paramedicii SMURD s-au deplasat vineri noapte la o tânără de 21 de ani din judeţul Constanţa care a anunțat că trebuie să nască. Medicii au ajuns la ea, dar șenilata a rămas blocată iar fata a născut în utilaj fiind asistată de doi paramedici SMURD coordonaţi telefonic de un medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, şenilata Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa a fost trimisă, vineri seară, în localitatea Adamclisi pentru a prelua o femeie de 21 de ani, care urma să nască.

Ulterior, şenilata s-a deplasat în satul Lespezi, de unde a luat o altă tânără, de 18 ani, de asemenea însărcinată, cele două femei trebuind să fie transportate la centrul medical de la Băneasa.

Cu şase kilometri înainte de a ajunge la Băneasa, şenilata a rămas blocată în zăpadă, iar femeia de 21 de ani a fost nevoită să nască în utilaj, ea fiind asistată de doi paramedici SMURD, care o însoţeau. Copilul, un băiat, s-a născut la ora 00.35, cei doi paramedici fiind coordonaţi prin telefon de un medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Două ambulanţe însoţie de o freză şi de o volă au plecat spre locul unde a rămas blocată şenilata, pentru a-i prelua pe mamă, nou-născut şi tânara de 18 ani şi a-i duce la centrul de la Băneasa. În zonă ninge şi este viscol.