Cercetătorii au arătat că tratarea depresiei se poate face cu ajutorul unui drog. Astfel, Ketamina se poate alătura marijuanei, ca fiind un drog recreaţional reabilitat pentru uzul medical.seringa_poya_poza_17271800

Ketamina a fost totuși acceptată în unele cazuri pentru capacităţile sale de calmare. Totuși, este posibil ca folosirea ketaminei să fie extinsă de la anestezice la tratament pentru depresie.

Ketamina este un drog reacțional de scurtă durată și poate ridica până la un nivel periculos tensiunea arterială, în special în combinaţie cu alte medicamente.

Un studiu al Universității Dalhouise Canada condus de Matthew Cooper, a demonstrat că acest drog poate fi folosit pentru tratarea depresiei.

Dennis Hartman, un om a cărui depresie a fost de lungă durată şi severă şi care a folosit ketamină înainte de a încerca să se sinucidă, a declarat: „Viaţa mea va fi întotdeauna împărţită în perioada de dinaintea primei perfuzii şi după ea. Acest sentiment de suferinţă şi durere care te goleşte. Am fost uluit de lipsa de durere”.

Citeste si...
Un drog necunoscut face ravagii printre tinerii din România.

În realizarea studiilor, ketamina a fost folosită diferit față de cum se folosește aceasta înaintea unei intervenții chirurgicale. Potrivit studiului lui Cooper: „În prezent, administrarea nazală este strategia cea mai promiţătoare pentru a atenua efectele disociative şi psihotomimetice/halucinogene.”

Din rapoartele realizate reiese că administrarea ketaminei în acest mod are un efect aproape imediat, spre deosebire de clasa utilizată în mod obişnuit de antidepresante numite inhibitori ai recaptării serotoninei (SSRI), cărora le ia, de obicei, săptămâni sau luni pentru a îmbunătăţi starea de spirit.

Aceste dovezi i-au determinat pe specialiștii de la Asociaţia Americană de Psihiatrie (APA) să alcătuiască un grup de lucru care va cerceta utilizarea ketaminei pentru depresie.