Patrula lui Vlad Țepeș, din cadrul Partidului România Unită, condus de deputatul Bogdan Diaconu, proiectul care a pus România pe jar în ultimele zile, a intrat în atenția SRI. Publicistul și universitarul Dumitru Cornel Vîlcu a anunțat de luni, 25 ianuarie, că va depune o plângere penală legată de înființarea ”Patrulei lui Vlad Țepeș”. Frica societății civile este că această structură, paralelă la instituțiile oficiale abilitate să regleze bunul mers la societății, se structurează pe coordonate paramilitare.

Deocamdată, SRI spune că nu are un punct de vedere oficial pe acest subiect, dar că va reveni cu precizări în zilele următoare.

Totuși, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat pentru Europa FM că „înființarea Patrulei nu e ilegală, ci ține de dreptul la liberă exprimare”.

Citeste si...  Copiii de la o școală din Galați au făcut toxiinfecţie alimentară din cauza laptelui primit
  • Adrian Toader-Williams

    K1 este o arma in sine. Atentie! A da „o mana de ajutor” NU necesita sa fii antrenat in arte martiale. PRU = un partid violent ce NU ne face cinste. In primul rand, idea patrulei lui Vlad tepes este o expresie a badaraniei sub eticheta gesturilor de binefacere si ajutorare. De ce trebuie sa fii BUN la ARTE MARTIALE? Acest Lucru in sine inseamna a fi dotat cu ARMA !!! Strategii cu dedesupturi. Lipsa de integritate si caracter. PRU Au multe idei si proiecte bune dar tot asa au si alte partide.