Odată cu încălzirea vremii, ne dorim mai mult ca oricând să profităm de spațiul în aer liber pe care îl avem, și anume terasele. Este colțul perfect în care putem respira aer proaspăt și care, în funcție de modul în care îl decorăm, poate deveni spațiul preferat pentru petrecerea timpului liber, pentru relaxare în timpul serilor de vară.

O terasă compusă din doar câțiva metri pătrați și o balustradă vor fi suficiente pentru ca balconul să devină locul vostru preferat din casă. Iată câteva sfaturi practice de luat în considerare înainte de a alege decorul și mobilierul pentru terasa voastră.

În spații mici, este bine să optați pentru mobilier cu funcție dublă, cum ar fi fotolii sau mese cu spațiu de depozitare sub ele.

Dacă terasa este deschisă, rețineți că trebuie să fie pregătită să reziste atât la soare, cât și la ploaie. Gândiți-vă la opțiuni precum copertine sau materiale care sunt impermeabile sau care nu se deteriorează la apă. În absența spațiului orizontal, profitați de înălțimi. Decorul vertical poate deveni aliatul vostru pe terasă, de la rafturi la plante suspendate sau o grădină verticală.

Cum decorați o terasă mică?

Dacă teoretic știți ce să faci, dar nu sunteți siguri de unde să începeți, iată câteva idei pentru a decora o terasă mică.

Terasa-spațiul de relaxare

Transformarea terasei într-un spațiu ideal pentru relaxare va fi ușoară dacă aveți în vedere câteva aspecte. Cu o distribuire corespunzătoare a pernelor, iluminare caldă și un loc confortabil pentru odihnă(vă puteți crea propriul fotoliu din paleți) puteți crea un spațiu idilic pentru a scăpa de stres fără a pleca de acasă.

Terasă confortabilă și funcțională în egală măsură

Dacă nu vreți să faci din întreaga terasă un spațiu relaxant, dar nici nu vrei să renunți la ea, puteți combina relaxarea cu funcționalitatea. Singurul dezavantaj este că spațiile pentru ambele vor fi mai mici. De exemplu, puteți așeza o masă pentru doi însoțită de scaune pliante și, într-un alt spațiu, puteți pune fotolii puf sau un mic hamac cu care să diferențiați zonele.

Citeste si...
O căsnicie fericită

Terasa-colțul perfect pentru a mânca în aer liber

Odată cu încălzirea vremii, nu există o plăcere mai mare decât să te trezești și să poți lua micul dejun bucurându-te de razele soarelui pe propria terasă. Faceți din acest spațiu din casa voastră locul perfect pentru întâlniri în aer liber sau pentru a lua micul dejun bucurându-vă de temperaturile frumoase. Dacă munciți de acasă, luarea mesei în aer liber vă va schimba complet ziua. Aceasta va fi mult mai frumoasă.

O terasă magică datorită sistemul de iluminat aparte

Nopțile de vară pot fi idilice pe terasă, chiar dacă este mică. Cheia, pe lângă decor, este iluminatul. Lămpile și punctele de lumină bine alese vă pot transforma terasa într-un loc foarte confortabil.

Umpleți terasa cu plante

Dacă credeți că pe o mică terasă nu puteți da frâu liber pasiunii pentru grădinărit, vă înșelați. Este adevărat că nu aveți o suprafață mare, dar aveți spațiu sus. Deci, de ce să nu atârnați ghivecele și să le folosiți ca decorațiuni? Sau, de ce să nu îndrăzniți să vă creați propria grădină verticală?

Dacă tocmai ați încheiat un contract de închiriere pentru un apartament cu un balcon mic și drăguț, aceste idei sunt perfecte pentru voi. Dacă nu vă plac, vă recomandăm să căutați pe internet alte idei despre amenajarea unui balcon mic. Succes în amenajarea colțișorului vostru de relaxare!