O eventuală decizie a CCR de admitere a sesizării lui Florin Iordache privind completurile specializate ale ÎCCJ ar putea duce, pe lângă anularea unor condamnări, și la anularea unor sentințe de achitare.

Dacă pentru Liviu Dragnea efectul va fi favorabil, nu la fel se va întâmpla și în situația lui Călin Popescu Tăriceanu, achitat de prima instanță.

În cazul în care CCR ar constata existenșa unui conflict juridic de natură constituțională între ÎCCJ și Parlament, inculpați condamnați, definitiv sau în primă instanță, ar putea cere reluarea proceselor.

Pe de altă parte, pe baza aceleiași decizii, în dosare în care s-au dat sentințe de achitare, procurorii ar putea avea solicitări de reluare cauzelor. Dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu este judecat pentru marturie mincinoasa s-a finalizat, instanța fiind așteptată să anunțe sentința finală. Dacă CCR va admite sesizarea lui Iordache, cauza ar putea fi rejudecată, aceasta fiind și cererea DNA la final de proces.

Citeste si...  Oare ea i-a spart casa Andreei Marin? Imagini cu asistenta sexy a turcului

De asemenea, dosarul în care a fost achitat, in prima instanta, Toni Greblă, secretar general al Guvernului, ar putea fi reluat la cererea DNA, dacă sesizarea CCR ar fi admisă.

Sebastian Ghiță sau Sorin Blejnar sunt printre cei care riscă să nu fi scăpat de dosare, în ciuda achitărilor.

CCR dezbate astăzi sesizarea lui Florin Iordache privind completurile specializate de la ÎCCJ, pronunțarea fiind amânată de două ori până acum.