Instanța supremă a tras la sorți judecătorii care vor face parte din noul complet de 5 magistrați care va judeca dosarul DGASPC Teleorman. Magistratii sunt Rodica Cosma, Selaru Valentin Horia, Nenita Simona Cristina, Vasile Francisca Maria, Ilie Ioana Alina.

Rodica Cosma este judecătorul care in 2014 a decis eliberarea lui Radu Mazăre. A făcut parte din completurile de judecată care au dat sentinte in dosarele lui George Becali, pronuntând atât condamnare, cât și achitare in dosare diferite.Rodica Cosma a facut parte si din completul care a decis condamnarea definitiva a fostului senator PSD, Catalin Voicu.

Valentin Șelaru este fost consilier al Laurei Codruta Kovesi si fost sef al SUPC din Parchetul General in perioada in care procuror general era Kovesi. Ulterior, prin concurs, a devenit judecator al ICCJ. In spatiul public au aparut speculatii referitoare la o apropiere de serviciile de informatii.

Simona Cristina Neniță este sotia fostului avocat al lui Cătălin Voicu, fost senator PSD condamnat pentru corupție. În dosarul în care Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, Neniță a făcut opinie separată în sensul achitării fostei șefe a DIICOT. În spațiul public au apărut informații referitoare la o presupusă apropiere a magistratului de Lia Savonea, membru CSM, soția fostului coleg de cabinet al lui Cătălin Voicu.

Citeste si...  Premierul Grindeanu s-a ales cu denunț la DNA

Francisca Vasile este magistratul care a decis anularea unor probe din dosarul lui Constantin Nicolescu si al trezorierului PSD, Mircea Draghici, hotarare infirmata ulterior de o alta instanta. Magistratul a confirmat redeschiderea unui dosar Tel Drum, recent, cauza pe care DNA a inchis-o in 2013.

Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Supremă în decembrie 2011. Anterior a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucuresti, Judecătoria Sector 3 si Judecătoria Braşov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspecţia Judiciară a CSM.