Fostul șef al Poliției Capitalei și fost șef al Serviciului Omoruri, Lucian Guran, a precizat, pentru MEDIAFAX, că un caz de crime în serie care seamănă foarte mult cu cel de la Caracal s-a petrecut în București, în 1992. Criminalul era tot taximetrist de ocazie și acționa la Gara de Nord. Există similitudini între crimele de la Caracal şi alte cazuri de omoruri în serie

„În 1992 am avut crimele lui Pascu Nicolae, tot un individ care făcea taximetrie din aceasta clandestină. Singura diferență cu cazul de la Caracal este că victimele au fost aruncate pe câmp, dar cazurile sunt aproape identice” a precizat pentru MEDIAFAX, Lucian Guran, fost șef al Serivicului Omoruri.

Ca și în cazul de la Caracal, criminalul și-a racolat victimele cu mașina, le-a violat, apoi le-a ucis.

„Una dintre victime, de la care am pornit noi de fapt, a venit în Gara de Nord, de unde a luat un taxi. Dispariția a fost reclamată de către familie, care ne-a spus că fetița a ajuns în București în jurul orelor 11.00 noaptea, și atunci ne-am gândit că poate să fie vorba de un taximetrist sau de un violator, iar în acea perioadă existau foarte mulți taximetriști particulari, așa cum proceda și Dincă”, explică criminalistul.

Lucian Guran explică mai departe cum a ajuns la criminalul în serie, despre care se știe că a ucis trei tinere:

„Cercetând dosarele de viol de pe raza Gării de Nord, am găsit o altă reclamație, de la o secțe de poliție, de unde rezulta că o persoană acostată de un taximetrist și dusă pe undeva pe un câmp, și acolo a fost deposedată de bijuterii, dar victima a trăit. Noi aveam un caz aproape identic, adică știam că ultimul loc în care a fost văzută fata era Gara de Nord, iar cadavrul victimei a fost găsit tot pe un câmp în afara Bucureștiului.

Citeste si...  ONU avertizează: omul şi 130 de specii, de pe Terra, în pericol

Plecând de la aceste similitudini, am început celelalte activități, și așa am ajns la criminalul care acționa în zona Gara de Nord. Singura diferență dintre cele două cazuri este că ucigașul a dus victimele pe câmp, și nu a încercat să scape de cadavre, asa cum a făcut Dincă”, povestește Guran, care mai precizează că Pascu Nicolae bloca ușile de pe partea dreaptă a mașinii pe care o folosea.

Un alt caz șocant, tot de la începutul anilor 90, este cel al tânărului ucigaș Adrian Stroe, un inginer transformat pe parcurs în taximetrist și care a ucis cu bestialitate trei tinere, iar pe una dintre ele a incendiat-o.

La fel ca Pascu, sau ca Dincă de la Caracal, criminalul a sustras de la victime bijuteriile.

„Stroe, față de Pascu, avea un al mod de operare, se pare că acesta reușea să se împrietenească cu victimele sale. Și acesta a fost un caz complex, însă polițiștii și anchetatorii l-au dus la capăt”, mai spune fostul șef de la omoruri.

Adrian Stroe a fost condamnat, după 7 ani, de Curtea Supremă, la înhisoare pe viață.