Deocamdată, sunt vizate unităţi din Bucureşti şi Brăila

Cod scoli

Se închid toate şcolile din judeţul Brăila, cu excepţia celor din municipiu. Decizia a fost luată de Inspectoratul şcolar Judeţean. Judeţul se află sub cod portocaliu de viscol. De asemenea, în Bucureşti şcolile vor fi închise.

Toate unitățile de învățământ din județul Brăila, cu excepția școlilor și grădinițelor din municipiul reședință de județ, vor rămâne închise luni și marți, din cauza viscolului şi a zăpezii.

Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Brăila, Iulian Danielescu, toate școlile și grădinițele, cu excepția celor din municipiul Brăila, vor fi închise în primele două zile ale săptămânii, din cauza drumurilor blocate de nămeți și a viscolului extrem de puternic.

”În municipiul Brăila se va învăța deoarece domnul primar Simionescu ne-a asigurat că până luni dimineață străzile se vor curăța și nu vor fi probleme cu circulația. În prezent, în oraș se poate circula, dar se ajunge mai greu, bănuiesc, sper ca până mâine – n.r. luni – să se schimbe situația, iar elevii să ajungă la școală”, a declarat, duminică, inspectorul general al IȘJ Brăila Iulian Danielescu.

Sursa citată a adăugat că în mod cert absenteismul va fi mai ridicat, luni și marți, în școlile din municipiul Brăila, având în vedere că multe șosele sunt închise din cauza viscolului iar navetiștii nu vor putea ajunge la cursuri.

O decizie în ceea ce privește celelalte zile ale săptămânii, câte rămân până la vacanța intersemestrială, se va lua ulterior, după analizarea situației din teren.

Iulian Danielescu, inspector şef ISJ Brăila, a declarat că după ce a analizat situaţia a discutat cu ministrul Educaţiei şi au stabilit că toate şcolile vor rămâne închise luni şi marţi.

Codul portocaliu este valabil până duminică, ora 22.00. Viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70…80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Codul galben este anunţat pentru Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei, unde va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45…50 km/h.

Purtătorul de cuvânt al Ispectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, a declarat că în judeţele afectate şcolile ar putea fi închise.

„Decizia se va lua la nivelul Inspectoratului şcolar, iar Ministerul Educaţiei va fi informat. Mâine (n.r. duminică) în jurul prânzului vom lua o decizie. Având în vedere că există un comandament de iarnă, am luat în vedere aprobarea unei astfel de măsuri. Situaţia e diferită, de la un judeţ la altul”, a spus Marian Banu.

 

Citeste si...  Primăria Capitalei a dat publicității LISTA magazinelor de unde se pot cumpăra biciclete cu voucher