La scurt timp dupa ce presedintele Barack Obama si-a exprimat in mod public admiratia si sustinerea pentru ea, democrata Hillary Clinton şi-a anunta duminica, într-o înregistrare video postată pe site-ul hillaryclinton.com, candidatura la investitura prezidenţială din 2016, a doua încercare a sa de a deveni prima femeie preşedinte al Statelor Unite. 
 
Hillary Clinton
 
„Sunt candidat la preşedinţie”, a declarat Hillary Clinton, fostă primă-doamnă (sotia fostului preseinte Bill Clinton), senator şi fost secretar de stat, confirmand o candidatura asteptata de mai multe luni. În acest moment, ea este singurul candidat oficial la alegerile primare democrate şi domină sondajele, notează AFP.
 
Hillary Clinton este femeia care, in calitatea ei de prima doamna a SUA, a ramas in constiinta oamenilor drept femeia puternica, demna si invincibila care a infruntat superb scandalul legat de aventura sotului ei cu celebra amanta de profesie, Monica Lewinsky. Carcotasii au dat atunci ca sigur divortul dintre Bill si Hillary Clinton dar previziunile lor au fost date peste cap de incapatanarea primei doamne de a-si pastra casnicia cu barbatul caruia i-a daruit o fiica, Chelsea.
 
Hillary Diane Rodham Clinton, născută Hillary Diane Rodham la 26 octombrie 1947, este din 2009 Secretar de Stat în administația Barack Obama, a fost senator de New York în Senatul Statelor Unite ale Americii din partea Partidului Democrat din 2001 până în 2009.
 
Multi au crezut ca statutul de bunica — fiica ei Chelsea a nascut anul trecut o fetita — o va determina pe Hillary sa renunte la cariera politica. Din nou, acestia „multi” s-au inselat. 
Citeste si...
Hillary Clinton nu poate accepta înfrângerea. Vezi ce acuzații face