Simona Halep s-a calificat de pe primul loc în grupă în semifinalele Turneului Campioanelor. După două victorii în primele zile, reprezentanta noastră a cedat în confruntarea cu Ana Ivanovic.

TENNIS-WTA-SIN

Meciul de vineri era unul extrem de important pentru sportiva din Serbia. Singura șansă a Anei Ivanovic pentru accesul în următoarea fază era să câștige în fața compatrioatei noastre în două seturi.

Primul set a fost unul foarte disputat, iar Halep a condus cu 5-2. A servit pentru câștigarea actului, însă apoi a cedat 4 game-uri la rând, iar Ivanovic a condus cu 6-5. Simona a egalat situația, însă a cedat actul în tiebreak.

Din acel moment, Ana era obligată să câştige setul 2 pentru calificarea în semifinalele de la Singapore, iar Halep avea oricum asigurată prima poziție în grupă.

Cu toate acestea, românca și-a respectat blazonul și nu i-a dat cale liberă adversarei sale. Nativa din Belgrad a pierdut setul cu 3-6 și totodată posibilitatea de a accede în penultimul act de la Turneul Campioanelor.

În decisiv, cele două jucătoare au evoluat la capacitate maximă, chiar dacă rezultatul nu mai putea schimba componența careului de ași de la Singapore.

Într-un final electrizant, Ivanovic s-a impus cu 7-6, 3-6, 6-3 și a terminat grupa cu două victorii și o înfrângere. Cu același bilanț au încheiat și Simona Halep și Serena Williams, însă ele s-au calificat în faza următoare grație procentajului de game-uri câștigate/cele jucate în total.

Ana Ivanovic a terminat acest sezon, iar în 2014 are numărul cel mai mare de victorii din tot circuitul: 58. Indiferent de rezultatele din acest turneu, ea va termina sezonul pe primul loc la acest capitol.

5-3 Ivanovic! Jucătoarea din Serbia câștigă pe serviciul Simonei Halep și va servi pentru meci

4-3 Ivanvovic! Ocupanta locului 7 WTA lovește superb în lungul liniei, la 40-30, și câștigă game-ul

3-3 Simona Halep! Românca își adjudecă un game la 30 și menține echilibrul în setul decisiv

3-2 Ana Ivanovic! Cele două jucătoare evoluează la capacitate maximă, deși rezultatul final nu va schimba numele celor 4 semifinaliste

2-2 Halep egalează și prelungește partida. S-au împlinit deja două ore de la începutul confruntării și Simona va juca sâmbătă în semifinale!

2-1 Ivanovic preia din nou conducerea, după ce revine dintr-o situație dificilă, de la 0-40

1-1 Halep revine imediat pe tabelă

1-0 Ivanovic! Sârboaica a câștigat game-ul de debut

5-3 BREAK SIMONA!!! Halep va servi pentru câștigarea setului 2. Dacă face acest lucru, o elimină pe Ana Ivanovic

4-3 BREAK! Simona își pierde serviciul și speranțele lui Ivanovic cresc din ce în ce mai mult. Pentru calificarea în semifinale, jucătoarea din Serbia are nevoie de o victorie în două seturi

4-2 Ana Ivanovic salvează o nouă minge de break și își câștigă jocul pe propriul serviciu

4-1! Joc fără greșeală din partea româncei! Din nou la două game-uri de câștigarea setului

3-1 Halep! Break făcut de reprezentanta noastră care se distanțează din nou la două game-uri

2-1 Halep nu renunță și preia din nou conducerea în setul 2

1-1 Ivanovic câștigă game-ul la 15.

INFO: INDIFERENT DE REZULTATUL ACESTEI PARTIDE, SIMONA VA JUCA ÎN SEMIFINALE CU AGNIESZKA RADWANSKA

1-0 Halep! Simona începe cu dreptul setul secund și își adjudecă primul game. În urma acestui joc, românca și-a asigurat LOCUL 1 ÎN GRUPĂ indiferent de rezultatul final al acestui meci

6-7 SET ANA IVANOVIC! Sârboaica a reușit să salveze o minge de set și s-a impus în tiebreak cu 9-7!

6-6 Halep! Jucătoarea noastră oprește seria adversarei sale și a egalat. Setul se va decide în tiebreak

6-5 Ivanovic! Simona pierde al patrulea game la rând și adversara sa se apropie de câștigarea primului act

5-5 Break! Ana Ivanovic revine formidabil și egalează situația la game-uri

5-4 Simona! Ivanovic a întors soarta game-ului de la 0-30, a luat patru puncte la rând și s-a menținut în cursa pentru calificarea în semifinale. Halep va servi pentru câștigarea setului! Dacă o face, Serena Williams este calificată în penultimul act, iar Ivanovic eliminată

5-3 Halep! Simona a revenit din nou de la 0-40, a egalat situația, însă a pierdut următoarele două puncte și totodată game-ul.

5-2 Simona! Break realizat de Halep, care va servi pentru meci

4-2 Halep! Ana Ivanovic face primul break și se apropie la două jocuri

4-1 Halep! Simona mai face un break și se apropie la doar două game-uri de câștigarea primului set

3-1 Simona! Revenire spectaculoasă de la 0-40. Românca a făcut 5 puncte la rând și s-a distanțat la două game-uri

2-1 Halep! Simona a condus cu 30-15, s-a ajuns la egalitate, dar a reușit să facă break-ul. La 40-30, Ana a trimis un serviciu dat bun inițial, cele două jucătoare se îndreptau spre bancă, dar decizia a fost schimbată în urma contestației lui Halep.

1-1! Halep își câștigă game-ul la 30. Reprezentanta noastră a reușit două puncte frumoase, iar Ivanovic a făcut două duble greșeli

1-0 Ivanovic! Sârboaica își adjudecă primul game la 15.

Cele două sportive au intrat pe teren. Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. Astfel, Ivanovic va servi în primul game! Fanii români sunt din nou la înălțime!

Citeste si...  Iată ce decizie neașteptată a luat Halep după eliminarea de la Beijing