Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat la declaraţiile preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, privind formula Guvernului Ponta 4, spunând că pe el nu îl preocupă „declaraţiile spumoase” şi că funcţia de vicepremier este mai mult de reprezentare.

tariceanu_21239700

Liviu Dragnea a declarat, la România TV, că noul Guvern, cu care Victor Ponta va merge în Parlament, ar trebui să numere maximum două posturi de vicepremier şi a arătat că el nu este de acord ca unul dintre acestea să revină PLR-ului, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Calin Popescu Tariceanu, aflat În pline negocieri cu PSD pentru intrarea la guvernare, a reacţionat la afirmaţiile vicepremierului.

„Funcţia de vicepremier este mai degraba o funcţie de reprezentare, după cum ştiţi, viceprim-ministrii nu au atribuţii în plus. Nu cred că aceasta este problema cea mai importanta. Problema serioasa este pe ce directii va actiona Guvernul, care sunt principalele proiecte, deciziile importante pentru anii următori. Pe mine mă preocupă mai mult acest lucruri, decât cele spumoase, care înseamnă portofolii, viceprim-ministru…”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă PLR va cere un post de vicepremier, Tăriceanu a răspuns sec: „Nu vă pot spune”.

Pe de altă parte, Tăriceanu a precizat că speră ca, pana la finalul acestei saptamani, sa incheie negocierile cu PSD pentru intrarea la guvernare.

‘Până la sfârşitul acestei săptămâni vom finaliza. Ca liberali, putem să ne gândim la ministere economice, dar nu numai pentru că sunt şi alte ministere în care se pot face politici liberale’, a spus acesta.

Pe de altă parte, Tăriceanu a anunţat că va avea în cursul zilei de joi o întâlnire cu premierul Victor Ponta pentru a discuta priorităţile guvernamentale care stau la baza proiectului bugetului pe anul 2015.

‘Am astăzi programată o discuţie cu domnul prim-ministru, dar discuţia nu este legată de negocierea portofoliilor sau a structurii Guvernului, ci doresc să facem o discuţie aplicată pe proiect de buget înainte de a veni la Parlament. (…) Mai sunt lucruri de pus la punct (referitor la viitoarea structură a Guvernului – n.r.). O să vedem zilele următoare, dar prioritatea este bugetul (…), care sunt priorităţile pe care funcţionează bugetul. Nu putem să avem 40 de priorităţi, că atunci înseamnă că nu avem niciuna’, a spus acesta, la Parlament.

Citeste si...
BREAKING NEWS: Greşeala din sistemul de pensii. Deciziile care ne-au adus aici