Un accident rutier mai puțin obișnuit a avut loc, vineri, în Olt. Trei mașini de poliție s-au tamponat în orașul Balș, după ce au încercat să ocolească o coloană de mașini. Acestea erau noi și urmau să ajungă la mai multe secții de poliție.

Actualizare 16:05. IPJ Olt a emis un comunicat în care dă detalii despre acest accident și menționează că polițistul vinovat a fost amendat:

„Astăzi, în jurul orei 13.45, pe raza orașului Balș, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate trei autospeciale, care aparțin Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Astfel, în timp ce se deplasau în coloană, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, acestea au intrat în coliziune, rezultând doar pagube materiale.

5 autospeciale au fost ridicate din judetul Ilfov, acestea deplasându-se în coloană către Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți.

Toate autospecialele au polițe de răspundere civilă auto valabile.

Conducătorul auto responsabil de producerea evenimentului rutier a fost sancționat contravențional cu amendă, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, nefiind sub influența băuturilor alcoolice.

Precizăm faptul că la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți a fost dispusă cercetarea administrativă a celor implicați în eveniment.”

Citeste si...  Procurorii cer arestarea preventiva a lui Mario Iorgulescu, sub acuzația de omor

Actualizare 15:10. Cele trei mașini de poliție avariate în accident vor fi înlocuite, datorită poliției de asigurare. Așadar, IPJ Mehedinți va primi autoturisme noi în locul celor distruse astăzi.

Actualizare 14:50. O a treia mașină de poliție a fost avariată în accidentul din Balș, au stabilit polițiștii în urma cercetărilor. Potrivit Mediafax, cele trei autospeciale ar fi trebuit să ajungă în dotarea IPJ Mehedinți, împreună cu alte două care nu au fost implicate în accident.

„Veneau din Argeș și se deplasau în direcția Craiova pe DN 65, iar pe raza orașului Balș, pe fondul nepăstrării unei distanțe regulamentare în mers, trei autospeciale au fost implicate într-un eveniment rutier. Au rezultat doar pagube materiale. Autospecialele erau pentru județul Mehedinți”, au spus reprezentanții Poliției Olt.

Acesta a povestit că în jur de 10-12 mașini de poliție circulau cu viteză mare și cu girofarul pornit, pe sensul dinspre Pitești spre Craiova, pentru a evita coloana de mașini de circa un kilometru.

Potrivit martorilor, accidentul s-a petrecut când doi dintre polițiștii aflați la volan au pornit semnalele acustice și luminoase.

Din informațiile de la această oră, nu sunt persoane rănite.