VDT-ZAMFIR-0_vezi-tifet_1_c84f02e7d5„De o vreme tac….Ce poţi spune, ce poţi simţi, ce poţi comenta când semeni de-ai noştri se sting în chinuri în cel mai absurd joc al sorţii?! Sunt unii care afirmă că aceşti copii, prin muzica lor, au atras mânia lui Dumnezeu. Nu pot să fiu de acord cu această teză. TATĂL NOSTRU are o singură măsură în relaţia divină cu noi: dragostea!

Cunoaşteţi foarte bine faptul că muzica Rock nu face parte din genurile mele preferate dar, dragii mei, noi, oare, am făcut destul ca să-i aducem pe aceşti tineri mai aproape de alte ritmuri? Noi suntem cu inima împăcată că am luptat destul de mult ca aceşti copii să aibă o punte discretă, dar solidă, spre adevărata cultură muzicală? Mai mult, în această suferinţă naţională, în acest delirant accident, în acest coşmar care se amplifică din zi în zi prin trecerea în lumea de dincolo a încă unui suflet, unii s-au grăbit să implice Biserica şi să-i judece conducătorii. Mă abţin să fac remarci, însă, cu toţii ştim prea bine că singurul sprijin pe care l-am avut în toată istoria asta a noastră zbuciumată a fost credinţa în neam, glie şi Biserică. Ea ne-a ţinut uniţi, ea ne-a dat speranţă când eram aproape pierduţi la răscrucea intereselor mondiale.

Citeste si...  Gabriela Firea, mesaj pentru cei care îi contestă realizările

Acasă, seară de seară, studiez, cum fac de când am pus mâna pe nai pentru prima dată. În ultima săptămână, Doina mea de Jale parcă a căpătat o altă dimensiune fonică, parcă are altă sonoritate. Tuburile naiului vibrează altfel, de parcă sufletele acestor copii s-au ascuns acolo, în bambusul instrumentului meu, pentru a-şi striga neputinţa în faţa tragediei inimaginabile care s-a petrecut, pentru a-şi ţipa disperarea că noi nu mai vrem să respectăm nimic sfânt prin FAPTE şi TĂCERE!”, a comentat celebrul naist Gheorghe Zamfir, pe pagina sa de socializare.