Avocatul Gheorghe Piperea îi taxează pe oficialii BNR, după ce cursul leu/euro a atins un nou maxim istoric, făcând referire și la sloganul electoral al președintelui, „România normală”.

„O depreciere de 50% a leului față de principalele valute, în decurs de 10 ani, este normală. (Florin Georgescu, prim-vice-guvernator BNR, punct de vedere relativ la legea conversiei la curs istoric a creditelor în valută, Parlament, februarie 2020)

În 2010, un euro se tranzacționa cu 4,2 lei.
Deprecierea de ieri (vineri – nr.), la 4,8 lei/euro, se încadrează în “normalul” benerist și nu se va opri aici. Și un curs de 5,2 lei/euro, profețit anul trecut de Câțu, Ionuț Dumitru și de mai mulți economiști bancari, se încadrează în același “normal” definit de pensionarii din șefimea BNR, cei care își încasează salariile micuțe, de criză, în euro.

Citeste si...
Notăriţa care l-a înşelat Gigi Becali va stat ani grei după gratii

Să trăiți – hâc – bine într-o Românie nor-ma-lă. Sau cu deprecieri normale, după gust”, a scris Avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8026 lei/euro. Joi, euro atinsese un alt maxim istoric, de 4,7834 lei.