Fostul șef al SRI, George Maior, este audiat la DNA în calitate de martor. George Maior a fostaudiat în dosarul Broidy – vizita lui Liviu Dragnea în SUA.

La ieșirea de la DNA, George Maior a spus că a fost audiat în calitate de martor, în dosarul vizitei fostului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în SUA.

„Am avut o discuție foarte plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot să ofer detalii. Nu am avut nicio implicare în acea vizită, dl Dragnea poate să spună orice”, a spus George Maior.

„Ce informații există – am dat”, a mai spus Maior.

Potrivit surselor citate, George Maior, ambasador al României în SUA și fost director al SRI, are calitatea de martor într-un dosar de corupție. El este audiat, la ora transmiterii știrii, la sediul DNA:

Potrivit informațiilor apărute in spațiul public, audierea ar avea legătură cu vizita efectuată de fostul lider PSD Liviu Dragnea în SUA în anul 2017.

De altfel, la finalul anului trecut, fostul președinte PSD spunea că are informații potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acera vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Citeste si...  S-a dat acceptul din extern sa cada ”unul din cele doua capete” ale Justitiei! PSD-ALDE isi ascut armele: Kovesi sau Lazar?

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit Associated Press.

Procurorii anchetează dacă Broidy şi-a folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru câştiguri persoanle şi încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetăţenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obţine avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitaţia adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.
dna , liviu dragnea , george maior , donald trump , elliot broidy