Senatorul PSD Mircea Geoană anticipează că UDMR se va despărți de PSD atunci când se va încerca formarea unei noi majorități, adăugând că intrarea la guvernare a PLR, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, este o „necesitate”.

congres-udmr-szilagyi-lorand

Mircea Geoană apreciază că este nevoie de cooptarea la guvernare a formațiunii lui Călin Popescu Tăriceanu pentru a stabiliza majoritatea din jurul PSD.

„Anunțul de anticipat al UDMR că va merge în tabăra președintelui ales nu trebuie să surprindă pe nimeni, așa au făcut și în 2004, și în 2009”, a declarat fostul președinte al PSD, marți, la Palatul parlamentului

„UDMR dă semne de deplasare spre gruparea dl Iohannis”, a mai spus Geoană, care a făcut referire la interviul acordat luni de de liderul UDMR Marko Bella, în care spunea că maghiarii vor decide curând în privința unor negocieri cu PNL.

Întrebat, luni, la RFI, dacă ar fi dispus UDMR-ul să discute cu PNL despre formarea altei majorităţi parlamentare, Marko Bela a răspuns: „Vom discuta acest lucru probabil deja săptămâna aceasta, când se va întruni conducerea UDMR, dar probabil că numai în principiu, fiindcă după cunoştinţele mele nu au existat astfel de tatonări”.

Citeste si...
Geoana nu mai este apropiat de Vanghelie si de iubita acestuia.