Liberalii au decis să depună moțiune de cenzură, iar Mircea Geoană și oamenii lui au decis sa ofere sprijin necondiționat pentru debarcarea lui Victor Ponta. Intr-o recenta postare pe pagina sa de socializare, Geoană susține că la Palatul Victoria este corupție generalizată și ca acesta ar fi un motiv foarte bun pentru depunerea și trecerea unei moțiuni de cenzură. 
Mircea Geoana
”Încă un motiv puternic pentru o moțiune de cenzură, pe lângă refuzul de a permite diasporei dreptul la vot și corupția generalizată la nivelul cel mai inalt la Palatul Victoria: Curtea de Conturi arată că guvernul Ponta s-a împrumutat cu 12 miliarde de RON in ultimii 2 ani, din care doar 0,01% s-au îndreptat către investiții! Ce dovadă mai mare de proastă guvernare decât îndatorarea excesivă fără efecte în dezvoltarea țării? Aceasta este combinația toxică de care România trebuie să scape cât mai repede cu putință: corupție endemică, acțiuni și instincte anti-democratice și lipsă de profesionalism în actul guvernării. Dacă vrem într-adevăr să dăm țării o șansă reală de a evada de la periferia Europei și de avea un trai decent pentru toți românii”, scrie Mircea Geoană, pe pagina personală de Facebook.
 
Geoana a prins curaj sa atace actualul guvern si pe fostul sau coleg de partid dupa ce un raport al Curtii de Conturi arata ca Romania are datorii din ce in ce mai mari. In anul 2014 datoria publica a ajuns la 66 de miliarde de euro, de la 54 de miliarde la sfarsitul lui 2013. Guvernul s-a imprumutat exclusiv pentru a finanta deficitul bugetar, iar pentru investitii nu a cheltuit decat 0,01% din suma. Guvernul condus de Victor Ponta a imprumutat 12 miliarde de euro in doi ani doar pentru a suplimenta bugetul de stat, nu pentru a face investitii.
 
Curtea de Conturi a finalizat, recent, raportul de audit de performanta „Evaluarea managementului datoriei publice in perioada 2012 – 2014” la Ministerul Finantelor Publice. In document se arata ca, in perioada analizata, datoria publica a Romaniei a crescut continuu, astfel se ajunge la o datorie de 3.300 de euro pe cap de locuitor. Curtea de Conturi avertizeaza ca Romania risca insolventa daca ritmul de indatorare continua sa creasca.
Citeste si...
Liviu Dragnea: se voteaza cum crede fiecare