”La multi ani tuturor celor care lucreaza in sistemul de sanatate, fie ca sunt medici, asistenti sau personal auxiliar! Astazi, de Ziua Mondiala a Sanatatii, le doresc zile senine si putere de munca, pentru a-si putea continua misiunea nobila si extrem de importanta pe care o au, aceea de a avea grija de sanatatea noastra!

Asa cum am promis, sanatatea este si va ramane o prioritate pentru mine si pentru echipa mea. Sunt alaturi de intreg personalul medical din cele 19 spitalele subordonate Municipalitatii si imi reafirm pe aceasta cale sustinerea in ceea ce priveste investitiile si dotarile pentru unitatile medicale, astfel incat atat pacientii care au nevoie de ingrijiri medicale, cat si personalul medical, sa fie multumiti.

Am alocat anul acesta un buget substantial pentru investitii si dotari cu echipamente in spitalele Municipalitatii pentru ca imi doresc ca actul medical sa se efectueze la cele mai inalte standarde”. a aspus Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

In bugetul pentru anul 2017 este prevazuta suma de 83 de milioane de euro pentru cele 19 spitale din subordinea Primariei si pentru cabinetele scolare medicale si stomatologice. Programul de dotare cu aparatura ultramoderna demarat anul trecut continua cu o alocare de aproape 16 milioane de euro, iar pentru investitii au fost prevazuti 57 de milioane de euro, suma care include si necesarul pentru finalizarea obiectivelor de la spitalele Gomoiu si Foisor in valoare de 24 milioane de euro.

Citeste si...  Vezi în ce condiții se va circula cu metroul după 15 mai

Primaria Capitalei a inclus in buget sumele necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2000 de paturi, investitie care se va situa in jurul valorii de 300 milioane de euro. Avantajul unui spital construit de la zero este ca toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea stricta a normelor legale, ceea ce atrage dupa sine o calitate ridicata a actului medical. Noul spital va cuprinde sectii pentru care in Bucuresti se inregistreaza un deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensiva, recuperare medicala, mari arsi etc.