Gabriela Firea, primarul general al Capitalei s-a întâlnit în urmă cu câteva săptămâni cu Raed Arafat şi cu reprezentaţii ISU Bucuresti – Ilfov. Atunci, s-a stabilit faptul că am stabilit că este imperios necesară înfiinţarea a 13 subunităţi de pompieri pentru o distribuţie lărgită şi rapidă a forţelor de intervenţie în toate sectoarele Capitalei.

Astfel, Gabriela Firea a venit cu proopunerea de înfiinţare a 13 subunităţi de pompieri iar consilierii generali au aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței de astăzi proiectul de hotărâre.
”Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități) este de aproximativ 4 milioane euro, conform estimării realizate de reprezentanții ISU București – Ilfov.
Pentru prima fază a proiectului au fost identificate 5 locații: Șoseaua Chitila nr. 221 – sector 1; Zona Lacul Tei – Str. Doamna Ghica nr.1 – sector 2; zona Parcul Verdi – sector 2; Zona Parcul Văcărești – Șos. Mihai Bravu nr. 612 – 616 – sector 4; Zona Giulești – sector 6, iar suma alocată primei faze este de 1,5 milioane euro.
Autoritățile administrației publice centrale și locale sunt obligate să asigure capacități de intervenție specializate, corespunzătoare tipurilor de riscuri la care sunt supuse teritoriul și populația, în timpul de răspuns optim, indiferent de locul și momentul în care se produce situația de urgență.
Dacă în Paris sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de intervenție, Bucureștiul are în prezent doar 19 astfel de puncte, ceea ce reprezintă un număr redus raportat la densitatea populației și suprafața teritoriului.
Potrivit ISU, în sectorul 1 există patru subunități și mai este nevoie de încă trei astfel de subunități, în sectorul 2 există trei astfel de subunități și mai sunt necesare încă două, în sectorul 3 există patru puncte destinate pompierilor și mai este nevoie de încă un astfel de punct. În sectorul 4 există o singură subunitate și mai sunt necesare încă două, la fel ca și în sectorul 5, unde sunt patru subunități. Sectorul 6 deține trei astfel de puncte și mai sunt necesare alte trei” a spus Gabriela Firea.

Citeste si...
Sfârșitul lumii bate la ușă? Iată ce arată...ceasul Apocalipsei