Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, la al VIII-lea Summit european al regiunilor și orașelor, desfășurat la București, că aude des întrebarea ce fel de europarlamentari trebuie să trimită statele UE, patrioți sau europeni, spunând că ambele calități sunt necesare.

„Sunt o persoană care a fost atașată permanent valorilor europene, chiar în această perioadă este o întreaga efervescență, atât în tara, cât și în Europa, în vederea organizării alegerilor pentru Parlamentul European. Aud din ce în ce mai des întrebarea, ce fel de persoane trebuie sa trimită națiunile în PE, dacă trebuie sa fie patrioti sau buni europeni. (…) Trebuie sa ieșim în strada, sa vorbim cu cetățenii și cu siguranță vom afla răspunsul la întrebarea ce fel de oameni trebuie sa trimitem în PE,patrioți sau europeni. Deopotrivă, aș da eu răspunsul”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, joi, la Parlament, la al VIII-lea Summit european al regiunilor și orașelor, conform Mediafax.

Citeste si...  Dan Voiculescu va scapa mai repede din puscarie

Al VIII-lea Summit european al regiunilor și orașelor se desfășoară joi și vineri la București, în contextul deținerii de către România președinția Consiliului Uniunii Europene.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă la Ialomiţa că în aproximativ două săptămâni va publica lista PSD pentru alegerile parlamentare. Candidaţii social-democraţi, a mai spus Liviu Dragnea, trebuie să fie „patrioţi în fiecare celulă a corpului” şi să cunoască cel puţin o limbă străină.